Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Na njenu žalost, po ružnom. Ona je ostvarila najslabiji rezultat u disciplini 100 metara na Univerzijadi u Kini. Tu distancu je "pretrčala" za 21,81 sekund.

Ispostavilo se, međutim, da se Nasro uopšte ne bavi atletikom, a da je u Kini završila zahvaljujući tetki koja je šefica Atletske federacije Somalije. Njena tetka Kadijo Aden Dahir sredila joj je da ode na takmičenje. Kao šefica Atletske federacije falsifikovala je dokumenta kako bi Nasro mogla da se takmiči u Čengduu. Kada je izbio skandal, ona je smenjena sa te funkcije. 

SRBIJA, ZEMLJA TALENATA Ivana, Angelina, Adriana prve na svetskim rang listama

Ministar sporta Somalije Mohamed Bare Mohamud saopštio je kako Kadijo Aden Dahir više ne obavlja funkciju u Atletskoj federaciji.

-Iskoristila je moć i nepotizmom, te je ukaljala ime nacije na internacionalnom nivou. Protiv nje će biti pokrenut krivični postupak. Nasro Ali Abukar uopšte nije atletičarka, a ni sportistkinja. Njena licenca je falsifikovana i predstavljena je kao član kluba koji uopšte ne postoji - dodao je on.

Nesrećna 20-godišnjakinja takođe bi po povratku kući mogla da snosi posledice. I ona je učestvovala u prevari jer je samim pristankom na sve postala saučesnik. Obrukala se pred celim svijetom i očigledno se poprilično precenila smatrajući da može biti rame uz rame s drugim atletičarkama, iako u životu nije potrčala. Trku je završila s vremenom 21,81, a o kakvoj se prevari radi jasno dokazuju ostali rezultati jer je od 50 takmičarki prva ispred nje imala vreme 13,64.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading