Novi Pazar
Foto: Privatna arhiva/Ustanova za sport Novi Pazar

 

 

U Novom Pazaru na Atletskom stadionu zvanično je otvoren najmoderniji atletski tunel u regionu kao infrastrukturni iskorak koji je veoma značajan svim sportistima.

Ovaj velelepni sportski kompleks, čija kvadratura prelazi 1.000 kvadrata, obuhvata sve potrebne sadržaje, uključujući svlačionice i trenažni deo od 840 kvadrata.

Najimpresivniji deo ovog objekta je staza dugačka 70 metara, presvučena vrhunskom EPDM podlogom- tartanom, koja će pružiti idealne uslove za atletičare tokom njihovih priprema.

Novi Pazar

Ustanova za sport Novi Pazar

 

- Ovaj tunel neće samo služiti kao mesto za trčanje, već će imati i poseban segment za skok u dalj, kao i prostor opremljen specijalnim elementima i rekvizitima kako bi sportisti imali adekvatne uslove za trenažni proces, kažu u Ustanovi za sport u Novom Pazaru. 

Svečanom otvaranju prisustvovali su direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bisevac, predsednica Sportskog saveza Amela Terzić, atletski selektor Edin Zuković, atletski reprezentacije Elzan Bibić i Teodora Simović, predstavnici Atletskog kluba Novi Pazar i drugi ugledni gosti.

Novi Pazar

Ustanova za sport Novi Pazar

 

Prethodno je na Atletskom stadionu u Novom Pazaru postavljena nova veštačka trava duž postojeće tartan staze, što je sportistima omogućilo da kombinuju podloge shodno atletskim disciplinama.

- Ova modernizacija posebno će koristiti talentovanim atletičarima kluba, a planira se i dalje ulaganje u sportsku infrastrukturu za bolje uslove treninga. Pored toga, projekat dogradnje sportskog hotela sa ukupno 23 apartmana doprineće napretku sportskog kompleksa, nudeći i prostor opremljen specijalizovanim sadržajima za oporavak i rehabilitaciju sportista.

Takođe, izgradnja novog otvorenog bazena na platou hotela dodatno će obogatiti ponudu, kazali su u Ustanovi za sport u Novom Pazaru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading