Hokej
Foto: EPA/EPA-EFE/Gian Ehrenzeller

Nik Kerdils, nekadašnja hokejaška zvezda i mladić koji je sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država osvojio dve zlatne medalje na šampionatima sveta u juniorskoj konkurenciji, poginuo je u teškoj nesreći koja se dogodila u Nešvilu u Tenesiju. 

Kerdils je bio za volanom svog motora kada je proleteo kroz znak „Stop“ i zakucao se u vozilo ispred njega. Iako je nedugo posle nesreće prebačen u lokalnu bolnicu, nakon nekoliko sati je podlegao povredama.

Kerdils je hokejom počeo da se bavi kao dečak igrajući verziju na rolerima, a sa osam godina je prešao na verziju ovog sporta na ledu, gde je igrao za Kingse iz Los Anđelesa, tačnije njihov mladi tim. Potom je nastupšao za Vinskonsin Bedžerse i osvojio VCHA šampionat, a 2013. je dobio i nagradu za najboljeg igrača ovog takmičenja.

TRAGEDIJA Još jedan sportista poginuo u ratu u Ukrajini

U istom vremenskom periodu u dresu mlađih kategorija reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država osvojio je dve zlatne medalje na Svetskom prvenstvu uz jedno srebro.

U NHL, najjaču američku profesionalnu ligu u hokeju, došao je 2012. godine kao 36. pik na draftu izabran od strane Anahajm Daksa, ali nije uspeo da napravi ozbiljniji rezultat. Ipak, u dresu Norfolk Admiralsa, San Dijego Galsa i Manitoba Musa u AHL-u bio je izvanredan.

Ipak, 2019. godine je odlučio da se povuče nakon što mu je istekao ugovor sa Vinipeg Džetsima u koje je stigao iz Daksa i posvetio se profesiji prodavca nekretnina.

Pored karijere u hokeju bio je poznat i kao momak Savane Krisli, američke rijaliiti zvezde. Njih dvoje su nakon dve godine veze objavili da su se verili, ali su godinu dana kasnije odlučili da se rastanu.

-Nebo je dobilo najlepšeg anđela… Još uvek se nadam da ćeš mi odgovoriti na poruku. Nedostaješ mi i volim te. Voleli smo se jako, i ne mogu da dočekam da zajedno vozimo motor pored nebeskih plaža jednog dana - navela je ona na Instagramu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading