Američki fudbal
Boško Bunuševac
Američki fudbal

Anđela Ivošev

Američki fudbal, Foto: Anđela Ivošev

 

Planirano je da se na jesen održe sledeća takmičenja:

- Sport klub Prva liga Srbije

- Druga liga Srbije

- Kadetska U17 liga Srbije (pod opremom, za mlađe od 17 godina)

- Ženska fleg liga Srbije (beskontaktna)

- Pionirska U15 fleg liga Srbije (beskontaktna, za mlađe od 15 godina)

- U11 fleg liga Srbije (beskontaktna, za mlađe od 11 godina) 


Takođe, ukoliko se prijavi dovoljan broj klubova, komesar za takmičenje je najavio da postoji mogućnosti da se odigra i Treća liga Srbije (9 na 9).

Američki fudbal

Miloš Rafailović Raf

Američki fudbal, Foto: Miloš Rafailović Raf

 

Istakao je da je savez iskoristio vanredno stanje kako bi osnovao Srpsku školu američkog fudbala i da je kroz niz veoma posećenih onlajn sportskih predavanja podstakao razmenu iskustava i znanja trenera iz Amerike, Evrope i Srbije.

Američki fudbal

Facebook printscreen

Američki fudbal, Foto: Facebook printscreen

 

Za razliku od prošle godine, Prva liga Srbije će se ove sezone igrati jednokružno jer je namera da cela sezona zbog blizine zime kraće traje. Još jedna novina je zabrana nastupanja igrača iz drugih zemalja, osim zemalja regiona. To će svakako uneti više neizvesnosti u samo takmičenje, kao i podstaći mlade igrače da se pokažu.

- Raspoloženje u timovima je odlično. Svima fudbal veoma nedostaje i jedva čekaju da istrče na teren. Timovi su već počeli sa treniranjem uz poštovanje mera propisanih od strane Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19. -

Nažalost, zbog zdravstveno bezbednosne situacije u Evropi, sva međunarodna takmičenja su pomerena za 2021 godinu. Naša reprezentacija je ove godine trebalo da nastavi takmičenje u Evropskom šampionatu protiv reprezentacije Austrije. Pobednik tog meča bi igrao protiv pobednika duela Velike Britanije i Danske. 

 

 

 

Pročitajte još: