Patrick Mahomes i Deshaun Watson
Peter Aiken
Patrick Mahomes i Deshaun Watson

Peter Aiken

Patrick Mahomes i Deshaun Watson, Foto: Peter Aiken

Možda i najiščekivanije u poslednjih nekoliko godina, bilo je svega i svačega, od pandemije, preko probijanja novčanih vrednosti ugovora, pa sve do nekih društvenih pitanja. Sve što je moglo da se desi na kraju se desilo.

Poslednji put kada smo gledali utakmicu Teksansa i Čivsa, NFL i svet su bili na sasvim drugom mestu. Bilo je to 19. januara 2020. godine, a većina ljudi nije ni znala šta je to koronavirus. Tom Bradi je još uvek bio kvoterbek Nju Ingland Patriota, Kobi Brajant je bio živi NBA ambasador, a Čivsi još uvek nisu osvojili Super Bovl.

Čelnici Kanzas Sitija imaju za cilj da postanu prvi tim koji će osvojiti dva puta za redom šampionat - nešto što niko nije mogao da uradi posle Nju Inglanda koji su osvojili šampionat 2003. i 2004. godine. U julu je Patrick Mahomes - najmlađi kvoterbek imenovan Super Bovl MVP - potpisao najveći ugovor u sportu: desetogodišnje produženje od 450 miliona dolara, koje bi uz podsticaje moglo vredeti više od 500 miliona dolara. Takođe su potpisali tajtenda Travisa Kelsija i defanzivnog tekla Krisa Džonesa, svaki na 4 godine.

Dok je Hjuston učinio suprotno. Nakon što su trejdovali hvatača DeAndrea Hopkinsa u Arizoni za trkača David Džonsona, Dešon Vatson moraće da se osloni na tri nova igrača - hvatača Brandin Kuksa, hvatača Randall Koba i Džonsona.

Hjuston iza sebe ima osvojeni četiri titule AFC Juga u poslednjih pet sezona, ali nikada nisu prošli dalje od divizijske runde plej-ofa i poseduju rekord od 4-6 u sezoni. Prošle godine ih je eliminisao baš Kanzas nakon pobede u vajl kard rundi. Oni sada pokušavaju da novu sezonu otvore pobedom.

Ko će po vama pobediti u ovoj utakmici?

 

Donosimo vam i ceo raspored za ovaj vikend: 

Prvi NFL vikend:

Petak:
2.20 Čifs – Teksans

Nedelja:
19.00 Falkons – Sihoks
19.00 Rejvens – Brauns
19.00 Bils – Džets
19.00 Panters – Rejders
19.00 Lajons – Bers
19.00 Džeguars– Kolts
19.00 Vajkings – Pekers
19.00 Petriots – Dolfins
19.00 Vašington – Igls
22.05 Bengals – Čardžers
22.25 Sejnts – Bakanirs
22.25 Najners – Kardinals

Ponedeljak:
2.20 Rems – Kaubojs

Utorak:
1.10 Džajants – Stilers
4.20 Bronkos – Tajtens

PROČITAJTE JOŠ: