Crna Gora rukomet zeleni dresovi
facebook/printscreen
Crna Gora rukomet zeleni dresovi

facebook/printscreen

Crna Gora rukomet zeleni dresovi, Foto: facebook/printscreen

Obe selekcije su primorane da trijumfuju na večerašnjem susretu pošto su izgubile u prvom kolu, Srbija od Belorusije 30:35, a Crna Gora od Hrvatske 21:27, tako da će ovaj meč nositi veliki rezultatski značaj, biti ili ne biti za obe reprezentacije! 

Pobednik će ostati u igri za plasman u narednu fazu Evropskog prvenstva, a gubitnik će već posle dve utakmice ispasti sa turnira!

Večerašnja utakmica ima veliki ulog, a možda zbog toga su se iz Rukometnog saveza Crne Gore odlučili da na jeftin način isprovociraju kako bi stigli do prve pobede (Na 15 od 16 utakmica na Evropskim šampionatima Crna Gora ima svega jedan remi, a sve ostalo su porazi)!

Naime, oni će pokušati da pobede Srbiju u specijalnim zelenim dresovima!

Zeleni crnogorski dresovi

facebook/printscreen

Zeleni crnogorski dresovi, Foto: facebook/printscreen

Naime, zeleni dresovi predstavljaju sećanje na zelenaški Komitski pokret iz 1918. godine, a njihov vođa je bio Krsto Zrnov Popović koji je bio saradnik italijanskih okupatora!

Oni su se pobunili na odluku Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji zbog čega je 6. januara te godine izbila Božićna buna!

Utakmicu je obeležio i prljav potez jednog crnogorskog rukometaša!

Komentari (1)

Laki

12.01.2020 22:04

Kakve ima veze koje su boje gace u kojima igras utakmicu. Eto da gledamo po gacama igrali zelenogacani komiti ptotiv crvenogacana komunjara i zeleni su igrali a komunjare muljale.