Cupara za "ALO!": Cela Srbija diše za uspeh rukometaša!
alo.rs
Vladimir Cupara (Srbija)
Vladimir Cupara (Srbija), Foto: Alo/Vladimir Marković

Navijači su opet uz TV ekrane uzbuđeno pratili utakmice "orlova". Ipak, sada nije bilo prostora za kritike. Svi su bili oduševljeni. Možda je neko poželeo i da se uštine, da proveri da li sanja ili Srbija zaista igra moderan, ratnički rukomet. Nije bilo straha, izgledali smo kao velika sila spremna da se vrati na staze stare slave.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pobedili smo Francuze, pa onda stigli i do remija sa "galskim petlovima", a pala je i Grčka.

Jedan od heroja i čovek koji je među zaslužnima za novo buđenje ovog, u Srbiji do pre svega nekoliko dana, usnulog sporta je golman Vladimir Cupara!

Na golu je činio bravure, a za "Alo!" je otkrio kako je došlo do preporoda reprezentacije.

- Ima tu mnogo faktora koji utiču, ali definitino najveću ulogu odigrao je trener. Đerona je postavio sistem. Trening, taktika, saveti, analiza... Sve je na mestu i sve radi kako treba. Bio nam je potreban taj španski sistem. Dobili smo baš ono najvažnije i njegov dolazak je pun pogoda - jasan je Cupara.

Vladimir Cupara

Vladimir Marković

Vladimir Cupara, Foto: Vladimir Marković

Nastavio je u istom ritmu.

- Važno je istaći da želja nikada nije bila sporna! Ovi momci su tu već nekoliko godina i ko god dođe da igra za reprezentaciju spreman je da grize i ide do kraja. Sada se sve poklopilo.

Odlični golman je u drugom meču proti Francuza doneo bod našem timu. Sjajnom odbranom sačuvao je "orlove".

- Nisam mogao da verujem šta se dešava! Rođendan, Božić, Nova godina, za sve praznike zajedno nisam dobio toliko čestitki. Bilo je neverovatno! Drago mi je što sam doživeo takvu utakmicu sa takvom završnicom. Možda nije bilo Evropsko ili Svetsko prvenstvo, ali to neće umanjiti ponos koji osećam.

I ovo je dokaz da Srbija voli rukomet.

- Nisam ni sanjao da ljudi toliko vole ovaj naš sport! Sigurno je u prva tri sporta u Srbiji. Tek sada sam shvatio koliko im naše pobede znače. Svi čitaju i pišu o rukometu. Dugo su čekali da napravimo nešto veliko. Drago mi je da smo uspeli, ali sigurno da neće stati na ovome.

Još jednom je pokazao koliko je skroman momak.

- Da li sam ja novi "ministar odbrane"? Ne bih tako rekao... Ima vremena za to. I Milosavljev je branio sjajno. Svi momci su dali maksimum. Nikada mi nije bilo bitno koliko imam odbrana, ko je dao koliko golova, važno je samo da pobedimo. Tako sam učen i tako gledam na ovaj sport - poručio je Cupara.

Vremena za odmor nema mnogo!

- Dva dana da odmorim i pravac u klub. Vesprema čekaju važni mečevi, moram da budem spreman. U aprilu se opet okuplja reprezentacija i svi jedva čekamo. Igramo protiv Grka, možda i protiv Belgije. Priključiće nam se i momci koji sada nisu mogli da igraju - zaključio je Cupara.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Zema

15.01.2021 07:41

Evo samo jos malo pa ste prvaci sveta, koliko ste se digli.Srpska posla.