Dejan Omorjan i Dalibor Stojanović
M.Stanković
Dejan Omorjan i Dalibor Stojanović

M.Stanković

Dejan Omorjan i Dalibor Stojanović , Foto: M.Stanković

U taboru ekipe iz Pančeva, sreća i radost, zasluženo, jer su dva kola pre kraja ubedljivo prvi i obezbedili su prvoligaški status, pobedom nad ekipom Borca iz Starčeva koji uz Sremac za sada sigurno napušta drugu ligu. Čekamo još jednom putnika u niži rang.

Bačka Palanka želi da se odmara. Sa ekipom Krajine je odigrano protokolarno po desetak poteza, nakon čega je sklopljen remi.

Senta i Bačka Pačir su takođe imali isti pogled na današnje kolo, pa su i oni u želji da budu odmorni za popodnevno kolo, sklopili remi.

Meč između Mladenova i Bate Ćosića nije bio običan meč. Dok bi ekipa Mladenova pobedom došla u mogućnost da se bori za opstanak, a porazom bitka praktično završena, ekipa Bate Ćosić bi se pobedom približila vodećima i borila za drugo i treće mesto. Bata Ćosić, objektivno bolja ekipa uspela je da pobedi Mladenovo i dovede do skoro sigurnog ispadanja iz lige.

U mečevima Vojvodina – Sombor i Kraljica PTT – Sremac igralo se za prestiž i što bolji plasman. Vojvodina je uspela da pobedi ekipu Sombora, koja je od početka igrala sa igračem manje. Sremac je uspeo da pruži žestok otpor Kraljici, ali je ipak minimalno poražen.

Rezultati 9. kola:

1. Krajina – Bačka Palanka 3 : 3

2. Svetozar Gligorić –Borac 5 : 1

3. Mladenovo –Bata Ćosić 1,5 : 4,5

4. Vojvodina – SSK Sombor 3,5 : 2,5

5. Bačka Pačir – Senta 3 : 3

6. Kraljica PTT – Sremac 3,5:2,5

Stanje posle 9. kola :

1. Svetozar Gligorić 27

2. Vojvodina 20

3-5. Bačka,Bata Ćosić i Bačka Palanka 17

6. Kraljica PTT 15

7. Krajišnik 12

8. SSK Sombor 10

9. Senta 9

10. Mladenovo 4

11. Borac 2

12. Sremac 1

Već danas se igra pretposlednje kolo od 17 časova, pa nije još kasno da dođete i odgledate ovo zanimljivo i kvalitetno takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ: