Milica Mandić
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTC/ dr
Milica Mandić

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTC/ dr

Milica Mandić, Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTC/ dr

"Za neke je to bio početak moje karijere, a za mene samo nastavak i nešto što me lansiralo do medija i popularnosti. Gale (Dragan Jović prim.aut) i ja volimo da se setimo toga dana i da sa Tićom (Tijana Bogdanović prim.aut) popričamo o tome koliko samo napredovali, šta smo napravili... To je bio jedna dobar početak za tekvondo u Srbiji, da nam dođu mlade nade, da naučimo decu koliko je sport lep i koliko je lepo biti u sportu", rekla je Mandić.

Selektor tekvondo reprezentacije Dragan Jović Gale kaže da je zlato od pre osam godina bilo samo podstrek za nove uspehe srpskog tekvonda.

Milica Mandić

Alo/Marko Metlaš

Milica Mandić, Foto: Alo/Marko Metlaš

"To je tada bila kruna, ali sledeće godine očekujemo još bolji rezultat, samo da dođu te Olimpijske igre. Olimpijsko zlato je vrh piramide u sportu i svakom čoveku u svakom sportu to je sreća, ponos, čast, ali i obaveza da ostanete na tom nivou. Mi smo iz tog razloga još više trenirali posle Londona, pa smo doneli još jednu olimpijsku medalju i veliki broj drugih odličja. Na Tijaninu nesreću i celog tima, ona je izgubila zlato zbog nestručnosti sudija, jer su napravili grešku. I ona je trebalo da bude zlatna olimpijka sa 18 godina, ali šta je tu je. Sve ćemo, nadam se, popraviti iduće godine u Tokiju", rekao je Jović i osvrnuo se na planove do sledeće godine kada je se očekuje odložene OI.

"Ne vidim razlog da se Olimpijske igre ponovo otkazuju, ako se već sada najvaljuje pet-šest nekih različitih vakcina. S druge strane, imamo u januaru kvalifikacije za OI koje se nisu održale u maju, a iz našeg kluba Galeb ide Dimiti Nagajev u kategoriji do 58 kilograma i Nikola Vučković iz TK Zmaj iz Rume. Iskreno se nadam da ćemo imati bar jednog muškarca na OI u Tokiju, možda i dvojicu. Poslednji put smo muškog takmičara imali 2012. godine Damira Fejzića. To je naš prvi zadatak, a do OI trebalo bi da se održi EP. Sve između toga i posle toga je stvar podešavanja kalendara. Nadam se da ćemo napraviti dobre rezultate i da ćemo podići formu. A do jula ćemo videti šta ćemo moći da radimo, koliko će moći da se putuje...".

Jović je istakao da ga trenutno raduje saradnja sa olimpijskim timom Brazila, čiji se dolazak u Beograd očekuje početkom septembra.

PROČITAJTE JOŠ: