Ivana Španović
oks
Ivana Španović

AP Photo/Matt Dunham

Ivana Španović, Foto: AP Photo/Matt Dunham

"Za nas je prethodna godina bila prava sportska - naporna, dinamična i vrlo uspešna. Čast mi je da vam kažem da su tokom 2019. naši atletičari osvojili čak 60 medalja na međunarodnim takmičenjima, i to 22 zlatne, 14 srebrnih i 24 bronzane. Posebno bih istakao dve evropske medalje osvojene početkom marta u dvorani na Prvenstvu Evrope u Glazgovu. Ivana Španović je još jednom dokazala superiornost u svojoj disciplini i ponovo odbranila zlato. Atletski savez Srbije očekivao je da Strahinja Jovačević zablista u svakom momentu i njegova bronzana medalja za nas nije bila iznenađenje", rekao je predsednik Veselin Jevrosimović.

Među nagrađenima su još mlađi pioniri Saima Murić i Filip Čarnopiski, stariji pioniri Adriana Vilagoš i Nikola Kostić, mlađi juniori Ivana Ilić i Tomislav Isailović, stariji juniori Ivana Đurić i Miloš Malešević, te mlađi seniori Milica Gardašević i Elzan Bibić.

Trofej profesora Aleksandra Petrovića za najuspešnijeg trenera dobio je Goran Obradović, a za najuspešniji atletski klub proglašen je AK Partizan 1945.