"SKIDALI SU ME GOLU I TERALI ME DA PARADIRAM PRED NJIMA!" Jeziva ispovest nekadašnje šampionke, lekar tri decenije zlostavljao devojke u nacionalnoj ekipi! (FOTO/VIDEO)

Skandalozno i stravično...

Lisa Mejson
Lisa Mejson, Foto: youtube/ susanw

Netfliksov dokumentarac "Athlete A" se bavi zlostavljanjem mladih sportista u Americi, a glavna priča se vodi oko antagoniste Leri Nasara.

Leri Nasar je bio lekar američke reprezentacije gotovo tri decenije, a za to vreme je zlostavljao devojke i dečake u nacionalnoj ekipi, a potom i na Univerzitetu Mičigen.

Nakon što je Lori Hernandez, mlada američka gimnastičarka i pobednica olimpijskih igara u Riju 2016. godine otkrila šokantne detalje psihičke tortuke koje je proživela zbog Megi Heni koja je suspendovana zbog toga na osam godina, krenula je lavina ispovesti gimnastičarki i sportiskinja širom sveta.

Bivša evropska juniorska šampionka na parteru Ketrin Lajons (19) otkrila je u potresnoj ispovesti za ITV da su je treneri tukli palicama i izgladnjivali po nedelju dana, uz tvrdnje da je predebela.

Zaključivali su je u ormar i vikali su na nju, a dijagnostikovan joj je PTSP (posttraumatski sindrom) i od tada redovno ide na terapije.

"Vrištali su i vikali na nas i sve nas je to dovodilo do plača, a ja bih počela da hiperventiliram. Problem su rešavali tako što bi pojačali muziku u dvorani kako se ne bi čuo plač ili bi nas zaključavali u ormar i ostavili nas tamo da plačemo do iznemoglosti. Ako bismo želeli da nastavimo trening, morali smo da se izvinemo trenerima zbog lošeg ponašanja i stava. Iako, realno, nismo bili u krivu" - otkrila je Lajons.

I Lisa Mejson (38) je trpela torturu još od desete godine, treneri su je prisiljavali da vežba sve dok joj ruke ne bi počele da krvare, a jednom prilikom je morala da paradira u donjem rublju pred kolegama da svi vide kako je "debela"! 

"Od 12. godine smo gotovo stalno bile na Voltarolu, a neke moje kolegice gotovo uopšte nisu mogle da odrade trening bez uzimanja lekova. Jednom su me prisilili da se takmičim s istegnućem članka i stres frakturom potkolenice" - otkrila je Mejson.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Sale
  10/07/2020 - 16:51
  Da li su te zlostavljane takmičarke imale roditelje?Ako jesu, kako su to i zašto dopustili? I roditelji treba da odgovaraju zajedno sa zlostavljačima.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi