Šumadinci uspeli da sačuvaju vođstvo
SPD Radnički
Šumadinci uspeli da sačuvaju vođstvo

SPD Radnički

Šumadinci uspeli da sačuvaju vođstvo, Foto: SPD Radnički

U izuzetno tvrdoj utakmici ravnopravnih protivnika, Radnički iz Kragujevca je 27 sekundi pre kraja, golom Alekse Ukropine uspeo da na revanš u Strazbur otputuje sa golom viška. Da li će to da bude dovoljno ostaje da se vidi.

Kragujevčani su tokom cele utakmice imali gol ili dva prednosti, a u trećem minutu poslednje četvrtine ostvarili su i najveću razliku – 10:7. Međutim, dva minuta kasnije, gosti su izjednačili golom francuskog reprezentativca Davida Babića, Hrvata koji ima i slovenačko državljanstvo. Potom je usledio prazan hod na obe strane, sve do odlučujućeg poteza Ukropine.

RADNIČKI – STRAZBUR (2:2, 3:2, 4:3, 2:3)

KRAGUJEVAC – Bazen: Sportski centar “Park”. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudije: Birakis (Grčka) i Segurana (Španija).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 1, Stanojević 1, Janković 1, Toholj 1, Krug, Ukropina 4, Branković 1, Panić, Miličić, Lukić 1, Radulović 1, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.

STRAZBUR: Ofner, Šion, Čulina, Seska, Misi, Babić 4, Marković 3, Buha, Deniks, Mišić, Buden, Valentino 3, Fontani. Trener: Igor Računica.

Francuzi su samo u jednom trenutku bili u vođstvu i to na početku utakmice – 1:2.

Kragujevčani su ravnomerno rasporedili golove, svi strelci su postigli po jedan izuzev crnogorskog reprezentativca Ukropine, koji je sa četiri pogotka bio najefikasniji.

U timu iz Francuske, samo trojica igrača su se upisala u strelce – Babić je četiri puta zatresao mrežu Šumadinaca, a po tri puta hrvatski reprezentativac Pavo Marković i igrač najbolje selekcije Italije Đuzepe Valentino.

PROČITAJTE JOŠ: