NFL
Printscreen Facebook/NFL
NFL

Printscreen Facebook/NFL

NFL, Foto: Printscreen Facebook/NFL

Samo mesec dana pre početka trening kampova, NFL doživljava značajan porast slučajeva koronavirusa među timovima. Od nedelje, skoro trećina NFL timova je prijavila najmanje jedan pozitivan test COVID-19.

Alarmantno je i to što možemo videti kojom brzinom se može širiti koronavirus među igračima u jednom timu. Potvrđeno je da u Tampa Bej Bakanersima ima više slučajeva zaraženih igrača, a Denver Bronkos je imao najmanje dva igrača sa pozitivnim testom. Za to vreme u Teksasu, u ekipama Kaubojsa i Teksansa, ima više igrača pozitivnih na koronu.

Bilo je već nekih u NFL-u koji podržavaju odlaganje početka regularnog dela sezone. Sada, prema Albert Briru iz Sports Illustrated-a, glasovi za odlaganje sezone postaju još glasniji.

„To je prvo što moramo da uradimo“, rekao je jedan izvršni direktor ekipe Sports Illustrated. "Ja podržavam odlaganje."

NFL

Printscreen Facebook/NFL

NFL, Foto: Printscreen Facebook/NFL

Čak i u aprilu, Amerikanci su imali podršku da pomere početak NFL sezone ove godine. Sada, sa državama poput Floride, Teksasa i Arizone, koje svakodnevno prijavljuju rekordno visoke slučajeve COVID-19, čini se da je sve manje verovatno da će sezona NFL-a početi na vreme.

NFL je najavio potencijalno kašnjenje u svom rasporedu za 2020. godinu, pružajući sebi mogućnost pomeranja prve četiri nedelje redovne sezone za januar. Po tom scenariju, NFL sezona 2020. godine trebalo bi da počne 8. oktobra.

Pročitajte još: