Đorđe Antonijević
Youtube/Printscreen
Đorđe Antonijević

Youtube/Printscreen

Đorđe Antonijević, Foto: Youtube/Printscreen

Mladi kajakaš Đorđe Antonijević osvojio je zlatnu medalju u jednosedu na 200 metara na takmičenju Olimpijskih nada koje se održava u Segedinu. Antonijević je doneo drugu zlatnu medalju našoj selekciji na ovom takmičenju.

Srebro i bronzu osvojili su domaći takmičari. Drugi je kroz cilj prošao Akoš Oros (38.03), dok je iza njega stigao Krištof Keresteš (38.21).

Naš drugi takmičar Branko Lagundžić, koji je dan ranije osvojio prvu zlatnu medalju u trci na 500 metara, završio je trku na četvrtom mestu a medalja mu je izmakla za samo trinaest stotinki.

„Ne znam šta da kažem. Trka je bila veoma teška. Od samog starta sam krenuo jako i nisam znao koji sam, ali sam dao sve od sebe do kraja. Spremao sam se za ovo takmičenje nekoliko puta i konačno mi se ostvario cilj za ovu godinu. Završavam juniorsku kategoriju na najbolji mogući način i nadam se da ću ovako da nastavim i u seniorskoj kategoriji.", rekao je Đorđe posle dodele medalja.

Zlato Đorđa Antonijevića, druga je zlatna medalja za Srbiju na ovogodišnjim Olimpijskim nadama, pošto je juče Branko Lagundžić trijumfovao u K1-500.

PROČITAJTE JOŠ: