DOBILI SMO NOVI NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI SPORTA! Momak od pola milijarde dolara!

Kvoterbek Patrik Mahoms potpisaće najveći ugovor u istoriji sporta!

Patrick Mahomes
Patrick Mahomes, Foto: Tanjug/AP

Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms je u ponedeljak dobio najveći ugovor u istorji NFL-a. On će zaraditi preko 450.000.000 dolara u narednih deset godina.

Ima samo 24 godine, a trenutno ga mnogi smatraju najboljim igračem američkog fudbala.

Čovek koji je u svojoj prvoj NFL sezoni osvojio MVP nagradu, a potom u drugoj vodio Čifse do osvajanja Superboula, prvog posle pola veka i već tada je bilo jasno da slede pregovori o novom ugovoru.

Prvi čovek Kanzas Siti Čifsa Klark Hant ne krije zadovoljstvo zbog potpisivanja desetogodišnjeg ugovora sa Mahomsom - Oduševljeni su obavljenim poslom.

"Ovo je ključan momenat za našu franšizu i izgradnju kraljevstva Čifsa", rekao je Hant i na to je dodao još: "Otkako je Mahoms došao kod nas, postao je jedan od najboljih sportista u svim sportovima. Načinom igre i ličnošću, stekao je prepoznatljiv status i izuzetno je voljena osoba. Pravi je lider, ima veliki kredit u našoj zajednici i oduševljen sam što će ostati sa nama još toliko godina".

Dva puta je bio na Pro boulu, a oborio je i mnoge rekorde poput najvećeg broja bačenih tačdaun pasova u sezoni – 50.

Iako još nisu ozvaničeni finansijski detalji, govori se o ukupnoj vrednosti ugovora od 450 miliona dolara, što znači 45 miliona po sezoni, što je rekordan iznos.

Pre njega najveći ugovor u NFL-u je imao Kirk Kazins, koji ima tačno 40.000.000 dolara godišnje.

Patrick Mahomes, Foto: Printscreen/Twitter

U ovom veku bilo je još destogodišnjih ugovora: Takve ugovore su potpisivali legende poput kvoterbeka Grin Beja Bret Farva, kvoterbeka Atalante Majkl Vika, kvoterbeka Dante Kalpepera, dok je čuveni kvoterbek Filadelfije Donovan Meknebn potpisao ugovor na čak 12 godina! Do sada najduži ugovor među aktivnim igračima imao je ofanzivni linijaš Dalasa Tajron Smit od osam godina.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi