Bojan Janjić
youtube/ Beogradska hronika Juta
Bojan Janjić

youtube/ Beogradska hronika Juta

Bojan Janjić, Foto: youtube/ Beogradska hronika Juta

O tome kako tužno izgledaju beogradske dvorane kada ugoste odbojkaše progovorio je i proslavljeni bivši reprezentativac Srbije, Bojan Janjić:

"To je problem koji traje od kada sam ja igrao u Srbiji, od 2000-ih. Sada jeste drastičnije. Ali, koga zanima sport u našoj zemlji, realno. Mi mislimo da nas zanima, ali nas ne zanima. Nemamo kulturu sporta. Odbojka je porodičan sport, koji bi na tribinama trebalo da okupi decu i roditelje. Svestan sam i da kvalitet naše klupske odbojke nije na nekom zavidnom nivou" - razočaran je strateg Partizana Bojan Janić koji dodaje da nemamo sportsku kulturu:

"Ne znam kako izaći iz ovoga, jer vidim nezainteresovanost. Ako pogledate bilo koji drugi sport, osim košarke, fudbala zbog Partizana i Zvezde, sve ostalo je tuga. Priča o sportskoj naciji ne pije vodu. Mi smo sve samo ne sportska nacija. Sportska nacija je ona koja ima sportsku kulturu!"

Iako publike nema, rezultati ne izostaju:

"Stvorili smo dobru ekipu, imamo iskusne igrače, napravili i dobru hemiju. Trudimo se, radimo dobro i momci su svesni da imaju šansu da urade nešto više ove godine. U finalu smo Kupa, čekamo okršaj sa Vojvodinom. U solidnoj smo poziciji i na tabeli "- smatra Janić.

Trenutno ne razmišlja o tituli:

"Ipak, ne razmišljam toliko daleko. Mislim samo na sledeći dan, takvo je moje igračko iskustvo. Nikad nisam išao predaleko, samo dan za danom. To je krilatica kojom se rukovodim" - naglašava Janić.

Mnogi su smatrali da će se Vojvodina prošetati kroz prvenstvo, ali rezultati u šampionatu govore drugačije.