Marko Radulović
SPD Radnički
Marko Radulović

SPD Radnički

Marko Radulović, Foto: SPD Radnički

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog, kao što je i očekivano, bez mnogo muke došli su do pobede u drugoj rundi kvalifikacija za Kup Evrope, protiv nemačkog predstavnnika Potsdama - 15:7 (5:2, 3:2, 4:1, 3:2).

Trener Šumadinaca Uroš Stevanović iskoristio je priliku, jer je protivnik nešto slabiji od Mediteranija i Savone, da odmori dvojicu standardnih igrača, Nebojšu Toholja i Nikolu Lukića i šansu pružio izdancima kragujevačke vaterpolo škole, kadetskim reprezentativcima Bogdanu Gavriloviću i Zoranu Poznanoviću, koji su tako već sa 16 godina upisali debi na međunarodnoj sceni. Gavrilović je čak uspeo i da postigne pogodak.

Radnički je, inače, sve vreme kontrolisao rezultat i nije ništa prepuštao slučaju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Marko Radulović sa četiri gola, tri je postigao Strahinja Rašović, a po dva Nemanja Stanojević i Jovan Tanasijević.

Podsetimo, Kragujevčani su u petak nadigrali španski Mediterani sa 13:9, pa trenutno zauzimaju prvo mesto u grupi, sa maksimalnim učinkom. Da li su i teoretski obezbedili jedno od prva dva mesta koja vode u narednu fazu, znaće se posle duela domaće Savone i španskog Mediteranija koji je na programu posle duela Radničkog i Potsdama. Ukoliko pobede Italijani, Radnički će i sigurno u osminu finala, a sa koje pozicije će to biti, odlučiće upravo duel Radničkog i Savone, koji se igra sutra, sa početkom u 11,30 časova. U suprotnom, sve je otvoreno u trećem kolu.

– U prvoj utakmici smo loše krenuli u prvoj četvrtini, posle čega smo se vratili nekom svom ritmu koji držimo od turnira u Budimpešti. Protiv Nemaca smo rutinski odradili meč i dali šansu mlađim igračima, sa manjom minutažom. Očekuje nas najvažniji duel sa Savonom u borbi za prvo mesto i lakšeg rivala u osmini finala. Savona je nažalost oslabljena zbog pandemije korone, igraće bez četvorice igrača od kojih je Giljermo Molina, bivši španski i italijanski reprezentativac, jako bitan. Uprkos tome su respektabilan protivnik i sigurno je da vide svoju šansu u utakmici sa nama – kaže Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Radnički – Potsdam 15:7 (5:2, 3:2, 4:1, 3:2)

SAVONA – Bazen: “Karlo Zaneli”. Bez prisustva publike. Sudije: Berišvili (Gruzija) i Marjai (Mađarska).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 3, Stanojević 2, Janković, Gavrilović 1, Krug 1, Ukropina 1, Tanasijević 2, Pljevančić 1, Miličić, Poznanović, Radulović 4, Todorovski. Trener: Stevanović.

POTSDAM: Tom, Hepe 4, Zajfert, Kosta 1, Gotfrid, Tadin, Fl. Korbel, Kupers 1, Fe. Korbel, Zeh, Šulc 1, Ajzenrajh, Dortman. Trener: Čigir.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: