Strahinja Rašović za preokret
SPD Radnički
Strahinja Rašović za preokret

SPD Radnički

Strahinja Rašović za preokret, Foto: SPD Radnički

Ispostavilo se da je to bio dobar potez jer Šumadinci i pored toga nisu lako došli do pobede koja ih je iz B grupe, uz domaći Jug, odvela na finalni turnir Jadranske A jedan vaterpolo lige, koji je na programu u Zagrebu, 26. i 27. marta.

Dugo su se Kragujevčani i Kotorani smenjivali u minimalnom vođstvu, da bi pri kraju prve četvrtine Radnički poveo sa dva gola razlike (5:3), koliko je pri kraju treće deonice imao i Primorac (6:8). Kragujevčani su izjednačili, u trećoj deonici, kada je glavnu ulogu preuzeo iskusni Strahinja Rašović, koji je postigao gol za preokret (10:9), a zatim i povećao vođstvo svog tima na tri gola razlike (12:9).

DUBROVNIK – Bazen: Gruž.

Igrano bez prisustva publike:

Sudije: Maro Savinović (Dubrovnik) i Robert Tioco (Split).

RADNIČKI – PRIMORAC 12:10 (4:3, 3:5, 5:1, 0:1)

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 5, Stanojević, Janković 1, Toholj, Krug 1, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Panić, Todorovski, Radulović 2. Trener: Uroš Stevanović.

PRIMORAC: Kralj, Drašković, Vukasović, Gopčević, Mačić 1, Molten 2, Adžić 3, Janović, Perković 1, Soho da Silva, Matković 2, Stanojević 1, Ćetković, Vukotić. Trener: Sandro Sukno.

Potom su igrači oba tima izgubili koncentraciju za igru u napadu, pa su u poslednjoj četvrtini Kotorani, tek pri kraju meča uspeli da postignu gol, kojim su samo uspeli da smanje razliku. Iako je ovo, svakako, timski uspeh, jedan od najzaslužnijih za pobedu je petostruki strelac Rašović, dok je najraspoloženiji u protivničkom timu bio Danilo Adžić, koji je tri puta zatresao mrežu Kragujevčana.

Na utakmicama poslednjeg kola u A grupi, u Beogradu, postignuti su sledeći rezultati: Jadran – Primorje 13:10, Crvena zvezda – Mladost 10:18 i Šabac - Partizan 14:9. Iz ove grupe na finalni turnir su se plasirali Mladost iz Zagreba i Jadran iz Splita.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: