Vini Džons startuje na Kantonu
Youtube printscreen

 

Vini Džons startuje na Kantonu

Youtube printscreen

Vini Džons startuje na Kantonu, Foto: Youtube printscreen

Ne postoji formula kojom se postaje holivudska zvezda, ali jedan od načina jeste i taj da se pre glumačke karijere bavite sportom. To će vas preporučiti pre svega za akcije, mada mnogi bivši sportisti su dobili šansu i u drugim žanrovima, većinski su bili veoma uspešni.

Ovo je 10 reprezentativnih primera sportista koji su postali planetarno popularni glumci:

10. Dvejn "Stena" Džonson

Dvejn Džonson Rok je trenutno najpopularniji akcioni glumac. Proslavio se u mnogobrojnim filmovima, ali postao je poznat zahvaljujući američkom rvanju. Da, on je bio jedan od WWE rvača. Kao i Hulk Hogan pre njega, ovaj rvač domogao se Holivuda i trenutno dominira njime.

9. Entoni La Palja

Zvezda filma "29. ulica" u kom je čovek bez sreće, ovaj glumac je imao dosta sreće kada se okrenuo Holivudu umesto dotadašnje golmanske karijere koju je gajio osamdesetih godina prošlog veka. U rodnoj Australiji je igrao u najvišem rangu, ali je na vreme shvatio da mu je kamera život, a Mark Švarcer i Željko Kalač su morali da nađu nekog drugog idola.

8. Džejson Stejtam

Filmovi o Tranporteru su ga uzdigli u nebo, ali on je ipak prvo primećen kao skakač u vodu. Da, Džejson Stejtam se bavio skokovima u vodu i bio je veoma uspešan u tome. Takođe je i amaterski igrao fudbal.

7. Kurt Rasel

Kurt Rasel i Goldi Hon

EPA/Paul Buck

Kurt Rasel i Goldi Hon, Foto: EPA/Paul Buck

Svi znamo i volimo Kurta Rasela. Dobar u akcijama, ali i u dramama, ovaj glumac je bio veoma odličan u bejzbolu. Malo mu je falilo da postane profesionalni igrač ,ali je ipak kročio u svet filma.

6. Vini Džons

Britanski glumac postao je miljenik velikog platna. Njegova harizma i smisao za humor čine ga savršenim glumcem. Ipak, pre svoje karijere, Vini je bio fudbaler.

 

5. Džejson Li

Džejson Li postao je popularan u filmovima Kevina Smita kao što su „Dogma“ i „Klerks“, ali pre toga on je bio profesionalni skejter. Da, verovali vi to ili ne, ovaj holivudski glumac znao je gomilu impresivnih trikova i verovatno ih i dalje zna.

4. Džeki Džen

Džeki DŽen je zahvaljujući svojim borilačkim veštinama i postao jako uspešan glumac. Njegova sportska disciplina i maštovitost učinila je da on postane jedan od najuspešnijih glumaca svih vremena i da potpuno promeni borilačke filmove.

3. Arnold Švarceneger

Arnold Švarceneger

Youtube/Movieclips

Arnold Švarceneger, Foto: Youtube/Movieclips

Arnold Švarceneger je jedan od najboljih bodibildera svih vremena. Legendarni Konan od svoje 16. godine počeo je da se bavi bodibildingom.

2. Džon Vejn

Nije bitno kad ste rođeni, ali ste sigurno gledali neki od filmova sa Džon Vejnom. Pre svoje glumačke karijere Džon Vejn je bio sjajan fudbaler. Vejn je kasnije doživeo povredu na surfovanju, pa je morao da prestane da se bavi sportom. Ipak, zbog toga se okrenuo glumi i postao jedan od legendarnih američkih glumaca.

1. Šon Koneri

Ovo sigurno niste znali, ali pre svoje glumačke karijere Šon Koneri je bio profesionalni bilder. Da, baš kao i Švarc. Dobro, možda nije bio u tom rangu i kategoriji, ali fizički izgled ovog čoveka bio je sjajan. Ipak, Šon Koneri nije mogao da nastavi da se bavi ovim sportom pa je na kraju postao glumac i to vrlo uspešan.