Bobana Veličković
instagram/bobana.velickovic
Bobana Veličković

instagram/bobana.velickovic

Bobana Veličković, Foto: instagram/bobana.velickovic

Zlatna srpska strelkinja Bobana Momčilović Veličković je umrla u 31. godini, 21. juna 2020, posle teške borbe koju je izgubila u trećoj sedmici posle porođaja. Olimpijski komitet Srbije dodelio posthumno odlikovanje evropskoj šampionki u streljaštvu. Tim povodom se oglasio i njen suprug Miroslav, koji je preuzeo nagradu.

- Sve me vratilo u dan, u trenutak kad je njen odlazak bio i večni rastanak. Sa mnom i sa našim sinom. Neću da kažem da nas je smrt razdvojila. Ona je još živa. Za našeg Vukašina i za mene. Ona, zaista, spava u nama. Iznad svakog sna.

Reči su samo kuljale...

- Moja Bobana bi, znam, bila srećna. A ja bih najviše voleo da je živa. Da se s našim sinom radujemo životu. Onako kako se ona radovala svakom našem trenutku. Svakom danu i svakom dahu. Ja je još vidim, a ta slika nikad neće nestati: ona u naručju drži našeg malenog Vukašina, s kojim se rastala 21. juna prošle godine, dok je on udisao tek svoj dvadeseti dan života. I, da vam kažem, nema leka za tu ranu - tužno je zaključio Miroslav razgovor za Večernje Novosti.

PROČITAJTE JOŠ: