MRZELA SAM SEBE Švedsku golferku su se*sualno zlostavljali, imala je samo sedam godina! (FOTO)

Teško detinjstvo proživela je švedska golferka Medlin Segstrem, koja je sa samo sedam godina bila seksualno zlostavljana. Nakon dugog niza godina odlučila je o svemu javno da progovori.

Medlin Segstrem
Medlin Segstrem, Foto: Instagram.com/madelenesagstrom

Švedska golferka Medlin Segstrem (28) trenutno je 62. igračica sveta, a nedavno je prvi put progovorila o traumatičnom iskustvu koje je proživela.

Segstrem je bila se*sualno zlostavljana od starije osobe kada je imala samo sedam godina, a sve je ispričala kako bi pomogla onima koji su proživeli ili proživljavaju sličnu situaciju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Madelene Sagström (@madelenesagstrom)

Žene su nažalost svakodnevno izložene seksualnom uznemiravanju širom sveta, a Šveđanka je iznela svoju mračnu tajnu kako bi žrtvama rekla kako se sa time nosi, pa je dala do znanja da nasilje ne treba trpeti.

- Godinama sam ćutala i pravila se da je sve u redu, a nije bilo. Golf je bio moj spas i kada bih igrala, zaboravila bih na ono što sam proživela - rekla je Medlin i dodala:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Madelene Sagström (@madelenesagstrom)

- Nisam shvatala da mi se ne sviđa ko sam. Godinama sam za to krivila sebe. Mrzela sam samu sebe. Bila sam povređena fizički i psihički, bojala sam se. Najveći korak je bio taj kada sam mentoru ispričala tu mračnu priču, a onda sam oživela i počela da osvajam turnire. Verujte, bićete najsrećniji kada jednom izbacite iz sebe sve to što godinama nosite. Nakon što sam sve to rekla mentoru, rekla sam i roditeljima, prijateljima i svim poznanicima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Madelene Sagström (@madelenesagstrom)

Žrtve se boje da progovore o traumatičnim iskustvima misleći da će biti osuđene i osramoćene. Švedska golferka bila je jedna od onih hrabrih koja je izašla u javnost i o svemu iskreno progovorila.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi