Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Nastavka Kontinentalne hokejaške lige, koju redovno prati i predsednik Rusije Vladimir Putin, neće biti. To je bilo poznato i ranije, ali sada je liga donela odluke o rangiranju klubova i potvrdila odluku da plej-of neće biti nastavljen i da šampiona ove godine nema.

Regionalna liga je odluku objavila na zvaničnom sajtu uz kratko saopštenje u kome se navodi da ove godine neće biti šampiona.

- Zbog nemogućnosti da se šampionat nastavi, proglašenje pobednika i osvajača nagrada na osnovu rezultata prve faze takmičenja, kao ni samo rangiranje, ne bi bilo u skladu sa principima sporta. Analiza trenutne situacije pokazala je da ne postoji fer kriterijum po kome bismo utvrdili šampiona i zbog toga titula u KHL za sezonu 2019/20 neće biti dodeljena.

KHL je odlučio da ekipe koje su izborile konferencijaska polufinala budu tehnički rangirani na istom mestu, bez ikakvih pravnih implikacija za klubove. Mesta od prvog do osmog tako su podeljana između AK Barsa, Barisa, Dinama (Moskva), Jokerita, Salavat Julajeva, Sibira, SKA i CSKA. Plej-of KHL je prekinut pred polufinala konferencija koja nisu mogla da igraju dva kluba. Radi se o Jokeritu iz Finske i Barisu iz Kazahstana, dok je kazanjski Ak Bars prvi tražio da se sezona otkaže. Titulu je branio CSKA.