Miroslav Raduljica
AP/AndyWong
Miroslav Raduljica, Foto: AP/AndyWong

No da krenemo redom:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DENNIS RODMAN (@dennisrodman)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko)

- Moje tetovaže imaju neko značenje, ali ono nije nešto preterano duboko, osim ovih na prstima. To su na glagoljici početna slova ljudi koji meni znače u životu. Ne znam ni preterano mnogo o samurajima, iako mi se sviđa njihov kodeks bušido, koji opet ne poznajem toliko duboko da bih mogao da pričam, ali... Neke tetovaže su samo ideje mog tatu majstora, koji me dobro poznaje i veliki mi je prijatelj. Imam tu slobodu i poverenje u njega da mu kažem: 'Sada radimo za tvoju dušu, ono što ti hoćeš', a on je tako kreativan i toliko me poznaje da može to da sklopi u nešto meni blisko. I ne mora da ima neko značenje"- izjavio je Raduljica jednom prilikom. A ima i  istetoviranu ilustraciju Mračne kule.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Miroslav Raduljica 拉杜?‍♂️ (@mraduljica)

Dejvid Bekam je pravi zavisnik od tetovaža - ima ih čak 40. Evo značenja samo neka od njih. 

Dejvid ima na na grudima, sa leve strane, crtež Isusa sa tri heruvima, što predstavlja samog fudbalera i njegova tri sina, a ima i nekoliko tetovaža posvećenih kćerci Harper. Sa desne strane nalazi se misteriozna dama u šumi za koju se nagađa da simbolizuje njegovu suprugu Viktoriju. Još jedan anđeo na desnoj ruci i omiljeni Kaligulin citat: “Pusti ih da te mrze sve dok te se boje.” Ispod, među oblacima, nalazi se natpis ‘Moli se za mene’, što potiče iz 2007. godine kada je prešao da igra za američki klub LA Galaksi. Ispod leve bradavice ispisana je godina rođenja 1975. Pored se nalazi rimski broj 7 koji označava broj dresa koji je nosio za Mančester junajted. Na spoljašnjoj strani desne ruke nalazi se biblijski citat: “Moj sin nije zaboravio ono što sam ga učio nego je sačuvao moje naredbe u srcu”. Krst sa krilima na vratu. Poslovica na kineskom: “Smrt i život određuješ sam, a bogatstvo i čast ti daje Raj.”

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Slavko Stefanović, bivši košarkaš Crvene zvezde, uživa u zasluženoj penziji i voli da šara svoje telo. Posebno je ponosan na svoja leđa, na kojima se vidi lice ratnika.  

Slavko Stefanović, Foto: Instagram.com/SlavkoStefanović

I na kraju, rekorder je srpski košarkaš Filip Vukosavljević koji ima na sebi 150 tetovaža.  

"Volim da se tetoviram i moram da priznam da to boli, a do sad ih imam 150. Prvu tetovažu sam uradio sa 18 godina. To su bila tri japanska simbola. Posle toga je sve krenulo samo da se razvija. Nisam ih radio zbog mode, nego zbog sebe samog. Pokušavam da izrazim svoju ličnost kroz njih, svoja osećanja, razmišljanja, iskustvo, verovanja, nešto što sam ja iznutra... Ne znam koliko ih imam trenutno jer su sada sve povezane, imam ih na obe ruke, grudima, skoro na celim leđima, na rebrima, butinama, vratu, šakama, listovima" - izjavio je Vukosavljević svojevremeno za naš list.  

PROČITAJTE JOŠ: