Srbija - Filipini
ALO Foto: Marko Metlas
Srbija - Filipini

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Filipini, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

 

 

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Srbija - Filipini na portalu Alo!

Kraj meča. Srbija je savladala Filipine 126:67! Za našu reprezentaciju je ostao još meč sa Italijom u sredu od 13:30 za prvo mesto u grupi D.

Košarkaši Amerike lako završili posao u prvom kolu Mundobaketa! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 01.09.2019. 19:35 - 01.09.2019. 20:41 Izabranici selektora Grega Popoviča su dobili sve četvrtine. Amerika - Češka, Foto: EPA Wu Hong Košarkaši SAD su savladali Češku sa 88:67 u svojoj prvoj utakmici na Svetskom kupu u Kini.

10' Simonović je završio ovu fantastičnu akciju zakucavanjem, asistencija Micića! Marjanović u nastavku dva bacanja, oba promašaja. Bjelica je lepo skočio u napadu, nova akcija za Srbiju. Sada Bobi ubada 2+1. 126:67!

Srbija - Filipini

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Filipini, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

9' Bjelica je iskoristio poklon Filipinaca. Sada je usledilo zakucavanje i Agilara, jedan od lepših poteza reprezentacije u plavom dresu. 121:65.

8' Odličan Marjanović pod košem, ali i Filipinci uzvraćaju. Zatim je lepo Simonović odradio jedan na jedan, povećao je prednost na 116:63. 

Bogdanović pogađa iz svih pozicija! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Alo.rs/Marko Metlaš izveštač iz Kine DATUM I VREME: 01.09.2019. 15:55 Srbija narednu utakmicu igra u ponedeljak protiv Filipina. Bogdan Bogdanović, Foto: Alo!/Marko Metlaš Košarkaška repezentacija Srbije nakon ubedljive pobede protiv Angole, odradila je trening u Fošanu. Na treningu je bilo primetno izuzetno dobro raspoloženje u ekipi.

7' Miran period, obe ekipe jedva čekaju kraj meča. Prednost Srbije je oko 50 poena u svakom trenutku, otprilike je to negde nivo za koji se čini da će ostati do kraja.

6' Milutinov je pogodio sjajno, asistencija Micića. 110:60.

5' Raduljica ima originalne ideje u napadu u ovim trenucima, neke mogu da isprate i njegovi saigrači. Sada je Lučić fauliran. Agilar zakucava na drugoj strani. Gudurič ne uspeva iz otvorene pozicije da pogodi za tri, generalno malo poena za Srbiju u ovoj deonici. 

4' Milutinov jako dobar, opet je vrlo koristan u napadu Srbije. Lepo sad Micić, 106:55 je rezultat. 

Novinar RTS-a pitao Lončara i Milojevića ko je NAJBOLJI srpski košarkaš svih vremena?

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 02.09.2019. 14:58 Između poluvremena utakmice 2. kola Svetskog prvenstva u košarci koje se održava u Kini, gosti u studiju RTS-a su Nikola Lončar i Dejan Milojević. Srbija - Filipini, Foto: Printscreen / RTS Između poluvremena utakmice 2.

3' Lučić je probao pas unazad za Jovića, ali nije prošlo. Zabavljaju se naši. Pri rezultatu 101:50, to je sasvim legitimno. Gudurić promašuje jedno bacanje, lopta je opet za Srbiju. Isteklo je vreme za napad. Dugo traje ovaj minut, mnogo prekida, a ništa konkretno se ne dešava na terenu. Na kraju poeni za Filipine, 102:53. 

2' Birčević nije pogodio trojku, usledila je sjajna rampa Marjanovića i kao višnja na šlagu Gudurić je zakucao. 

Tako prosto pitanje, a nije dobio NIJEDAN JEDINI ODGOVOR! Međutim danas... (FOTO)

AUTOR: Blicsport/S.M. DATUM I VREME: 01.09.2019. 11:10 Ko bi zaboravio... Nikola Jokić, Foto: Alo/Vladimir Marković Srbija je odnela ubedljivu pobedu nad Angolom, a ime Nikole Jokića jedno je od najčešćih koje se izgovara. Srbija ubedljivo vodi, Nikola Jokić ubraja se u najbolje skakače ove utakmice, a ko bi rekao da je nekada ovaj, po sopstvenom priznanju, veliki fan bureka, pisao ovakve statuse na Fejsbuku?

1' Nemamo poen u prvom minutu poslednje faze, dok su Filipinci uspeli dva da postignu.

TREĆA ČETVRTINA

Srbija - Filipini

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Filipini, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

10' Birča maši trojku, u nastavku faul za Filipine. Marjanović pogađa 99. poena za Srbiju, onda dva promašaja sa slobodnog bacanja za Filipine. 99:48. 

9' Birčević odličan kad god je na terenu. Novi član Partizana je pogodio bacanje, sada je 97:46. Najstrašnija stvar za Filipince je što ima još jedna cela četvrtina, a već su primili skoro 100 poena. 

8' Bližimo se cifri od 100, Srbija trenutno na 93, a napadi Filipina traju ne više od 10 sekundi. Čini se da će biti još ubedljivije na kraju nego protiv Angole.

7' Bezidejni napadi azijske selekcije, Srbija samo uvećeva prednost. Sada i Vasa Micić zakucava, 91:46. 

Srbija - Filipini

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Filipini, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

6' Jokić izlazi, Birčević ulazi. Aplauz publike u dvorani za našeg centra. Bjelica mirno prolazi kroz protivničku odbranu i još jedanput lagano pogađa. Micić - lepo! Opet asistencija Marjanovića, a zatim i rampa. Odlično igra Bobi od ulaska na početku drugog poluvremena.

5' Bogdanović - "the trojka", 17. poen srpskog beka. Marjanović jednom rukom vara protivnike i lagano pogađa, razlika je "dupla": 82:41. 

4' Niska lopta Jovića za Marjanovića, gubi Srbija loptu i sada je 75:39. Boban u nastavku sjajno asistira Bjelici koji lako pogađa za dva.

Srbija - Filipini

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Filipini, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

3' Jović je pretrpeo rampu pod košem Filipina, ali nastavlja se napad Srbije. Bogdan pogađa 2+1. 73:35. Lučić je izgubio loptu u narednom napadu, ali Jović krade loptu Filipincima i pogađa laku dvojku. Nakon toga ne izvode loptu kako treba košarkaši Filipina, potpuno su pogubljeni u ovim trenucima.

2' Još jednom Bogdan za tri, postao je dvocifren sa 11 poena. 68:35 u ovom trenutku za Srbiju. Jokić briljantan u nastavku, pogađa lepu parabolu sa ivice reketa.

1' Bogdanović za tri! Srbija dobro počinje drugo poluvreme.  Perez je probao ulazom, ali lako ga zaustavlja srpska odbrana.

TREĆA ČETVRTINA

POLUVREME! Srbija protiv Filipina vodi 62:35 u drugom kolu grupne faze Mundobasketa u Kini.

10' Dug napad Srbije i na kraju trojka Bjelice! Pojačali smo pri kraju poluvremena i sada je to već prilično, prilično ubedljiva prednost. Filipini ne koriste poslednji napad.

9' Jović i Lučić, fantastična kombinacija i lagano je to rešio Lučić "dvojkom" na kraju. Gudurić siguran sa penala, 59:32 je za Srbiju.

8' Treći put Raduljica 2+1, Jokić mu je divno asistirao opet. Radi hemija među dvojicom divova srpske reprezentacije. 53:30. Jović inteligentno fintira i polaže za dva.

Srbija - Filipini

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Filipini, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

7' Konfuzna igra Filipina u napadu, nemaju rešenje u ovim trenucima. Jović pogađa na asistenciju Raduljice, 50:30 je za Srbiju.

6' Gudurić pogađa trojku za naš tim. 6/11 za tri poena Srbija. Trenutno je +20, to je najveća prednost za naš tim.

5' Raduljica i Jokić zabavljaju publiku, ponekad malo preteraju, ali simpatično to deluje. Sada Nikola Jokić pogađa za tri, 42:38. Radulja pod faulom pogađa, takvog ga znamo! Naravno, i dodatno bacanje je uspešno.

Srbija - Filipini

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Filipini, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

4' Micić za Jokića, zakucava centar Denvera! 39:23. Filipini postižu drugu trojku iz tri pokušaja i opet smanjuju. 

Dušan Kecman istakao najveći kvalitet u igri košarkaša Srbije!

AUTOR: Tanjug/S.I. DATUM I VREME: 01.09.2019. 16:30 Srpski košarkaš i legenda Partizna, Dušan Kecman, pričao je o učešću selekcije Srbije na Svetskom prvenstvu u košarci koje se održava u Kini.

3' Nikola Jokić ponovo na terenu, Milutinov će na odmor. Brzo su nam Filipinci dali četiri poena, 34:23. Tome je prethodila neshvatljiva greška Jokića prilikom izvođenja lopte. Bogdanović - trojkaaa!

2' Hrabar prodor Si Džej Peresa, smanjili su Filipini na 30:19. Smesta je reagovao Đorđević i zatražio tajm-aut. Odmah Micić! Sjajno zakucavanje, zatim i krađa lopte. I Milutinov zakucava! 34:19.

Srbija - Filipini

Printscreen / RTS

Srbija - Filipini, Foto: Printscreen / RTS

1' Bjelica na liniji slobodnih bacanja, pogodio je oba. Filipinci su postigli svoj 15. poen, sada je 30:15. Perez i Fahardo su lepo iskombinovali, to je 30:17.

Fudbaleri prate "orlove" u meču protiv Filipina! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs / Marko Metlaš, izveštač iz KIne DATUM I VREME: 02.09.2019. 13:50 Selekcija Srbije igra meč protiv reprezentacije Filipina u ovim trenucima. Srbija - Filipini, Foto: ALO Foto: Marko Metlas Selekcija Srbije sastaje se protiv reprezentacije Filipina u okviru drugog kola Svetskog prvenstva u Kini.

DRUGA ČETVRTINA

10' Filipinci ne mogu da zadrže napad duže od nekoliko sekundi, Gudurić je stigao da promaši još jednu trojku, izuzetno brz tempo Srbije u ovim trenucima. Fahardo prekida seriju Srbije, rezultat na poluvremenu je 28:13.

9' Jokić je pogodio dva bacanja, zatim je usledio propušten napad Filipina, a onda je i nad kapitenom Srbije Raduljicom napravljen faul. Pogodio je oba - 25:11! Ulazi Bjelica. Gudurić promašuje trojku nakon duge akcije Srbije.

Srbija - Filipini

Printscreen / RTS

Srbija - Filipini, Foto: Printscreen / RTS

8' Lepo je završio Jokić, pogodio za dva. Dobra kombinacija sa Raduljicom, veoma uigrano to deluje, 21:11. Tajm-aut traži selektor Filipina. 

7' Bravo za Nikolu Jokića! Nošen hukom publike razneo je filipinsku odbranu i šutem sa velikim lukom pogodio koš. I evo ga! Kapiten Raduljica postiže prve poene na turniru. Pod faulom je pogodio za dva, zatim i bacanje. 19:11.

6' Srbija vodi 11:9. Ulazi Raduljica u igru, njegova 101. utakmica u dresu reprezentacije. Odmah je napravio faul. Simonović za tri! 14:9. 

5' Fantastična akcija Jokića i Milutinova! Zakucao je Milutinov i sada je 9:9, ponovo nerešeno. 

4' Srbija pogađa za dva, ali naš protivnik prvu trojku. Rezultat je izjednačen: 7:7. Sada vode Filipini, Dalistan pogađa o tablu.

Uzeo je loptu u ruke, počeo da imitira naše košarkaše, a onda je usledilo neočekivano! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 02.09.2019. 07:43 - 02.09.2019. 07:53 Jokićmanija, Bobimanija, ljudi u zemlji smo košarke! Imitacija košarkaša, Foto: Printscreen Facebook/Kruševac Ge Kolika euforija caruje povodom svetskog prvenstva u košarci najbolje pokazuje ovaj snimak Gde god se okrenete, gde kod da pogledate, ceo vaš grad, vaše mesto i cela vaša država, svi prate šta rade oni.

3' Promašaji na obe strane, dobru odbranu igraju Filipinci zasad. Micić je promašio za tri. Sada četiri poena zaredom za Filipine, smanjili su na 5:4. 

2' Dve trojke maše Filipinci, zatim Bogdan takođe ne pogađa za tri. Ipak, Filipinci smanjuju na 5:2. 

1' Birčević pogađa dvojku u prvom napadu. Sa linije za bacanja je neometan šutirao. Filipini su nespretno odigrali napad, a zatim je Micić fauliran. Birčević za 3!!! 5:0 za Srbiju.

Meč počinje! Postava Srbije: Micić, Bogdanović, Lučić, Birčević, Milutinov.

13:20 Zašto da ne, i Kineskinje su u navijačkim ekipama srpske reprezentacije.

navijači Srbije pred meč sa Filipinima

Alo/Marko Metlaš

navijači Srbije pred meč sa Filipinima, Foto: Alo/Marko Metlaš

13:15 Srpski navijači su vrlo inspirisani pred meč. U galeriji pogledajte kakva su dovitljiva obeležja smislili dok čekaju meč protiv Filipina.

12:30 Srpski navijači već pristižu, još sat vremena do početka meča.

 

Dvorana: Fošan Arena

Sudije: Giljerme Lokateli (Brazil), Jung Ju (Kina), Johan Roso (Francuska).

SRBIJA: Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Miroslav Raduljica, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Stefan Jović.

Trener: Aleksandar Đorđević

FILIPINI: Mark Baroka, Kifer Revena, Robert Bolik, Rodžer Pogoj, Džejmar Perez, Pol Dalistan, Gejb Norvud, Troj Rosario, Rejmond Almazan, Džapet Agilar, Andrej Bleč, Džun Fahardo

Trener: Jeng Guiao

Na portalu Alo! možete pratiti tekstualni prenos meča košarkaške reprezentacije Srbije koja igra od 13.30 protiv selekcije Filipina drugu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kini.

Izabranici Aleksandra Ðorđevića u premijernom meču pobedili su Angolu (105:59), dok su Filipini ubedljivo izgubili od Italije (108:62).

Još jedna "laganica" u našoj grupi, Italijani se poigrali s Angolom! Čekaju Srbiju za poziciju 1 (FOTO)

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 02.09.2019. 11:24 Spremni su za derbi grupe u trećem kolu. Italija - Angola, Foto: ALO Foto: Marko Metlas Odigran je prvi meč drugog kola u grupi D na SP u košarci, grupi koju kao favorit predvodi Srbija. Italija je lagano prošla i drugu prepreku u vidu reprezentacije Angole.

Bez obzira na razliku u kvalitetu, selektor Ðorđević ističe da njegov tim mora maksimalno ozbiljno da pristupi meču.

"Oni su došli sa tom reprezentacijom, a na nama je da odigramo maksimalno ozbiljno. Odradili smo trening koji je bio okrenut ka našoj stvari, ali već i nekim drugim protivnicima sa kojima možemo da se ukrstimo", rekao je Ðorđević.

Nemanja Bjelica

Alo/Vladimir Marković

Nemanja Bjelica, Foto: Alo/Vladimir Marković

On je istakao da će Nemanja Bjelica biti u sastavu, pošto je prethodno propustio meč na otvaranju Mundobasketa.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija grupnu fazu završava protiv Italije u sredu od 13.30, a taj duel najverovatnije će odlučiti ko će prvi iz grupe proći u nastavak takmičenja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо