NOVAKU JE POTREBAN JAK TIM DA SE BORI PROTIV POŠASTI! Bogdan Obradović za Alo! o Đokovićevom raskidu saradnje sa Vajdom
EPA/JOHN G. MABANGLO

Novak Đoković i Marijan Vajda nedavno su se rastali nakon više od 15 godina saradnje. Slovački trener bio je uz Noleta kroz gotovo čitavu karijeru i jedan je od najzaslužnijih za neverovatne rezultate koje je ostvario srpski teniser.

Proslavljeni teniski stručnjak Bogdan Obradović rekao je za Alo! da je iznenađen što Vajda više neće biti deo Novakovog tima.

- Iznenađen sam što su Novak i Vajda prekinuli saradnju i mislim da je to loše po Đokovića. Ne menjaš nešto ako prvo ne nađeš adekvatnu zamenu. Karijera mu i dalje traje, još nije najbolji svih vremena, a to mu je cilj. Želi da osvoji još grend slemova, a svih 20 je osvojio sa Vajdom.Čemu promena, a da nemaš nekoga sa kim možeš dalje da osvajaš najveće turnire - rekao je Obradović.

Novak Đoković i Marijan Vajda

EPA/ ANDREU DALMAU

 

Osvrnuo se Obradović na Đokovićev šokantan poraz u četvrtfinalu Dubaija od 123. tenisera sveta Jiržija Veselog.

- To se ne bi desilo da je Vajda bio u timu, Novak retko gubi od igrača profila kakav je Veseli.

OGLASILA SE LEGENDARNA BELGIJANKA Evo šta je rekla o raskidu saradnje Novaka sa Vajdom!

Smatra da je Novaku potrebno da neko zauzme Vajdino mesto.

- Defitnitvno mu je potreban neko. Novak je imao taj mehanizam da se na trenerima žestoko prazni, a da se ti isti treneri ne uvrede i da on ne oseti da su se oni uvredili, a takav je bio Vajda. Noletu je jako važno to pražnjenje - istakao je teniski stručnjak.

NOVAKU JE POTREBAN JAK TIM DA SE BORI PROTIV POŠASTI! Bogdan Obradović za Alo! o Đokovićevom raskidu saradnje sa Vajdom

EPA/Larry W. Smith

 

Novak je tokom karijere sarađivao sa Todom Martinom, Andreom Agasijem, Radekom Štepanekom, ali u tom periodu je beležio loše rezultate.

- Đokoviću je potreban neko ko će da ga razume. Kako može da razume Amerikanca Toda Martina, Štepaneka, Agasija koji se drogirao - objasnio je Obradović.

NOVE LOŠE VESTI ZA NOVAKA! Srbin gubi milione?!

Đoković je ostao pri stavu da se ne vakciniše, pa je tako teško predvideti na kojim turnirma će učestovati.

- Sve mu je u magli. Ništa nije definisano.

Još uvek je akutelna tema deportacija drugog tenisera sveta iz Australije.

- Od 22 igrača u Australiji, jedini on ne bude primljen na kontinent, a imao je sve potrebne papire. Svi su protiv njega, ima ozbiljnu ekipu ljudi protiv sebe. Potrebno mu je da ima jak tim da bi se zajednički borio protiv tih pošasti i negativizama. Upravo mu je Marijan Vajda uvek bio najveća podrška - jasan je Obradović.

Pored Vajde, Đokovića je uvek podržavao i Obradović.

NOVAKU JE POTREBAN JAK TIM DA SE BORI PROTIV POŠASTI! Bogdan Obradović za Alo! o Đokovićevom raskidu saradnje sa Vajdom

EPA/ANDREJ CUKIC

 

Novak je u nekoliko navrata isticao kako mu je jedan od prelomnih trenutaka u karijeri bilo osvajanje Dejvis kupa 2010. godine, kada je selektor bio Bogdan Obradović

- Ja sam ga na Dejvis kupu podržavao 11 godina. Odradio sam što niko nije, ni Vajda nije odradio toliko treninga sa njim, tako da ja najbolje znam kako se Novak razvijao. Niko sa Đokovićem nije toliko proveo vremena na terenu, koliko sam ja - objasnio je nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije.

Još uvek vlada velika neizvesnost oko Novakovog nastupa u Indijan Velsu. Đoković već zna ko su mu potencijalni rivali, ali ipak čeka se odluka Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o dozvoli za ulazak u SAD s obzirom da nije vakcinisan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading