FURIOZAN START Kecmanović počistio Francuza sa beogradske šljake
Tanjug/Ap

Kecmanović je na startu turnira u Beogradu pobedio francuskog veterana Rišara Gaskea - 6:0, 6:3, posle jednog sata i 14 minuta igre.

Miomir je tako potvrdio da se nalazi u odličnoj formi i počistio je sa beogradske šljake Gaskea.

U prvom setu je viđena demonstracija sile. Za manje od pola sata Kecmanović je dobio svih šest gemova. Igrao je hrabro, crtao po terenu, dok je indisponirani Francuz pravio dosta grešaka.

 

 

Gaske je zaigrao bolje u nastavku. Spasio je na startu seta brejk loptu i upisao se na semafaor.

Međutim, nije se dugo čekalo na novi brejk Kecmanovića. Igrao se dug gem, kada je Kecmanović iskorstio brejk loptu i poveo sa 2:1.

Imao je Gaske priliku za ribrejk, ali se Kecmanović izvukao i potvrdio brejk.

Ponovo se srpski teniser u osmom gemu suočavao sa brejk loptama, dve ih je imao Francuz. Međutim, tada Kecmanović najpre pronalazi sjajan bekhend, a onda ga je poslužio servis i došao je na gem od pobede.

Već u narednom je sve bilo gotovo, iskrostio je Miomir četvrtu meč loptu i plasirao se u drugo kolo gde će mu rival biti pobednik meča Dominik Tim - Džon Milman.

KECMANOVIĆ - GASKE - 6:0, 6:3

Drugi set:

6:3 - Kraaj! Korsti Kecmanović četvrtu meč loptu i dobija Gaskea 6:0, 6:3.

5:3 - Bilo je problema, imao je Gaske dve brejk lopte, ali je onda Kecmanović pronašao odličan bekhend, u pomoć je priskočio i servis, pa je sada srpski teniser na gem od pobede!

4:3 - Drži Gaske koliko-toliko rezultatski priključak u drugom setu, ali Kecmanović ima potpunu kontrolu.

4:2 - Gem sa nulom za Kecmanovića. 

3:2 - Nešto lakši gem za Gaskea koji smanjuje na 3:2.

 

 

3:1 - Potvrđuje Kecmanović brejk! Bilo je 30:30, ali je onda Miomir odigrao sjajno dva poena i potvrdio brejk. Sada ima set i brejk prednosti.

2:1 - Breeejk! Novi dug gem na servis Francuza, Kecmanović je bio hrabar, napao je i došao do brejka!

1:1 - Kecmanović je spasio dve brejk lopte. Gaske deluje dosta bolje na početku drugog seta.

0:1 - Upisuje se Gaske na semafor. I u ovom gemu je Kecmanović imao brejk loptu, ali je Francuz uspeo da se izvuče i povede sa 1:0.

Prvi set:

6:0 - Demonstracija sile! Kecmanović je prvi set dobio 6:0!

5:0 - Crta po terenu Kecmanović i vodi 5:0, u narednom gemu servira za set!

4:0 - Ovoga puta mnogo sigurnije Kecmanović potvrđuje brejk i sada ima već velikuh 4:0!

3:0 - Breeejk! Perfektan početak meča za Kecmanovića. Bio je ovo maratonski gem u kom je Kecmanović iskoristio treću brejk loptu. Prvo je odigrao sjajan pasing šot bekhendom, a onda sjajno riternirao sa forhend strane za 3:0!

2:0 - Potvrđen brejk! Bilo je problema, Gaskeu je proradio bekhend i došao je do dve brejk lopte, ali je Kecmanović uspeo da ih spasi i povede sa 2:0. Odličan početak!

1:0 - Breeejk! Sjajni Kecmanović odmah oduzima servis rivalu, igralo se na razliku, Kecmanović je bio agresivan, Gaske je grešio što je rezultiralo brejkom za našeg tenisera!

15.17 - Meč se igra treći po redu na Centralnom terenu kada svoj duel završe Garin i Rune, pa se ne očekuje da počne pre 16.00.

15.00 - Dobrodošli na blog našeg sajta posvećen meču prvog kola Srbija Opena između Miomira Kecmanovića i Rišara Gaskea. Uz alo.rs pratite najnovija dešavanja sa terena na Dorćolu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading