KIPRANIN ODUŠEVIO NOVAKOVE NAVIJAČE Sjajno je ponovo videti Đokovića kako ide ka ostvarenju cilja
EPA-EFE/ALI HAIDER

Sudar Đokovića i Nadala, po 59. put, dogodiće se večeras od 20.45 na centralnom terenu stadiona "Filip Šatrije". 

O ovom meču govorio je i miljenik teniske publike Markos Bagdatis, koji je uvek pravio "šou" na terenu i tako privlačio pažnju, pa je samim tim stekao velike simpatije. 

Kipranin ističe da će publika ipak više biti naklonjena Špancu. 

-Mislim da su i Đoković i Nadal veoma dobro ovladali time da kontrolišu svoje emocije, i ne verujem da će ovaj meč presuditi emocije – niti da će on imati poseban emotivni naboj. Pre svega ga vidim kao sudar gladijatora, velikih boraca – i zasigurno jedan od najboljih mečeva turnira, kakvi su uostalom skoro svi njihovi mečevi. Guraće sebe do ivice svojih mogućnosti, i biće jednostavno fascinantno sve to pratiti. Za očekivati je da će publika biti više emotivno naklonjena Rafi, ali svi dobro znamo da Novak voli kada je publika protiv njega – što predstavlja veoma zanimljiv i uzbudljiv miks. A to da li će publika eventualno malo omekšati prema Novaku u slučaju da ubedljivo pobede – zaista ne znam, videćemo sve već uskoro - kaže Bagdatis.

KIPRANIN ODUŠEVIO NOVAKOVE NAVIJAČE Sjajno je ponovo videti Đokovića kako ide ka ostvarenju cilja

EPA-EFE/YOAN VALAT

 

Bagdatis je otkrio koja dva igrača su ga najviše impresionirala.

-Po meni, to bi bili Alkaraz i Đoković – koji su do sada veoma ubedljivo osvajali pobeđivali sve svoje protivnike. Izdvojio bih Novaka po tome što do sada nije izgubio ni jedan set, i jasno je da je veoma motivisan i žarko želi da osvoji ovaj turnir. Sjajno je videti ga opet kako se takmiči na jednom Grend Slemu, i koliko je posvećen ostvarenju svog cilja.

AKO NEKO RAZUME NOVAKA, TO JE ONDA ON Đoković to stalno radi, njega zvižduci publike "raspale"

KIPRANIN ODUŠEVIO NOVAKOVE NAVIJAČE Sjajno je ponovo videti Đokovića kako ide ka ostvarenju cilja

Tanjug/Ap

 

Neizbežno je bilo i pitanje kome više odgovara večernji termin.

-U načelu smatram da je povoljnije za Novaka kada se meč igra u večernjem terminu, jer je teren nešto sporiji a odskok loptice niži - ali to je odluka organizatora, i tome se nema šta dodati.

Kipranin smatra da ne treba preterivati kada je u pitanju značaj meča.

-Ovaj meč je bez sumnje izuzetno važan, interesantan i ima prizvuk istorijskog – ali ne bih rekao da je odlučujući za njegovu istoriju – barem iz razloga što verujem da ćemo Nadala i Đokovića gledati u Parizu još dve-tri godine. Zato ne bih izgovarao velike reči ovim povodom – jer očekujem da ćemo njih dvojicu gledati na turneji i nadalje - zaključio je Markos. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading