SKANDAL POTRESA TENISKI SVET Poznati igrač otpužen da je pretukao ženu
EPA-EFE/CATI CLADERA

Nikoloz Basilašvili (30) optužen je za nasilje u porodici. Moraće poznati gruzijski teniser na sud posle izjava njegove bivše supruge Neli Dorokašvili o dešavanjima iz bračnog života.

On je u maju 2020. godine bio uhapšen zbog toga, pušten je uz kauciju, pa će sada morati na sud. Njegova bivša žena je iznela niz ozbiljnih optužbi u izjavi za tamošnje medije. 

"Na dan svadbe sam otkrila da me vara i da se viđa sa drugom osobom. Oko pet-šest meseci posle venčanja je počelo nasilje i ponižavanje, potom je usledilo i fizičko nasilje", rekla je Neli.

Ispričala je jezive detalje i način na koji se poznati teniser ponašao prema njoj tokom zajedničkog života. Otkrila je kako je sve to izgledalo.

-Sećam se jednom prilikom kada sam legla da spavam posle svađe i probudio me je tako što me polio hladnom vodom, bacao mi je hranu na glavu, čupao me za kosu. Kada bi napravio uspeh na terenu dolazio je kući i vikao 'ja sam kralj', sve kako bi se ja ponašala kao njegova služavka.

NAJMOĆNIJI ČOVEK SAD-A UZ NOVAKA Ne pamti se da je neki teniser imao ovakvu podršku pred US Open (FOTO)

Njih dvoje imaju sina Lukasa koji je došao na svet 2015. godine. Prepričala je i jedno od traumatičnih iskustava tokom trudnoće.

-Veći deo trudnoće provela sam sama, on je insistirao da što više vremena provodim u kući zbog trudnoće i poslušala sam ga. Tokom tog perioda me je često vređao i mene i članove moje porodice, nazivao nas je 'pacovima - 'zmijama' i slično.

Na kraju razgovora usledilo je pitanje novinara o tome zbog čega je ostala sa njim pored nasilja i svega što je preživela. Priznala je da je bila u strahu da ode.

-U skoro svakom razgovoru sa porodicom sam spominjala da želim da idem, nisu bili iznenađeni kada su čuli za razvod. Jednostavno, plašila sam se da ga napustim ranije - zaključila je Neli Dorokašvili.

Inače, Nikoloz je u ponedeljak igrao na turniru u Sinsinatiju protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda i dobio je samo jedan gem u tom meču (6:0, 6:1). Trenutno je 34. igrač sveta, a najbolji plasman u karijeri bila mu je 16. pozicija u maju 2019. godine. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading