ŠOK ZA HRVATE U PARIZU Ćorić i Čilić eliminisani već na startu mastersa u prestonici Francuske
EPA/ Koen Suyk

Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji ATP masters 1000 turnira. Nakon Marina Čilića u ponedeljak, dan kasnije oprostio se i Borna Ćorić.

Domaći predstavnik slavio je 3:6, 6:3, 6:3 posle 2 sata i 38 minuta veliki borbe i priredio iznenađenje jer je kao 64. sa ATP liste pobedio 24. tenisera sveta. 

Prilično rutinski je Borna dobio prvi set zahvaljujući brejku za vodstvo 3:1. Kod 2:2 u drugom setu nije realizovao brejk priliku, da bi potom Mute oduzeo servis Ćoriću kod 4:3 i ubrzo odservirao za izjednačenje u setovima, iako je i kod 3:5 Ćorić imao još jednu priliku za oduzimanje servisa Francuzu. 

(UŽIVO) ĐOKOVIĆ - KRESI Nole kreće u pohod na odbranu titule u Parizu

U tesnom trećem setu oba su tenisera prokockala po jednu brejk šansu, a onda je Francuz napravio ključan brejk za vodstvo 5:4. Ćorić je zapretio došavši na 15:30 u narednom gemu, no s tri uzastopna poena autsajder je prošao dalje.

Statistički je hrvatski teniser bio bolji. Imao je 11 poena više (37:26), samo osam grešaka više (29:21), čak je osvojio više poena u meču (96:95), te imao bolju realizaciju prvog i drugog servisa, međutim, presudile su mu brejk lopte. Iskoristio je samo jednu od sedam, a Mute dve od četiri. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading