SUROVA ISPOVEST Jelenu Dokić zbog kilaže pitali "Šta joj se desilo", njen odgovor je brutalan
Foto: EPA/EPA-EFE/DAVE HUNT

Bivša teniserka ima problema sa težinom, a komentari su je baš pogodili.

- Koji je najčešći komentar koji vidim kada je u pitanju moje telo, veličina i težina? "Šta joj se desilo? Jedva je prepoznam."

- Stvarno? Šta se dogodilo? Ne možete da me prepoznate? Dozvolite mi da vam kažem šta se dogodilo. Preživela sam kao izbeglica dva puta, bila sam maltretirana, živela sam u porodičnom nasilju 15 godina i tučena sam do nesvesti, bila sam zlostavljana fizički i emotivno i prvi put sam dobila batine kada sam imala šest godina. Zvali su me kurva i krava od kad sam imala 11 godina. Morala sam da pobegnem od kuće, borila sam se sa anksioznošću, depresijom, Postraumatskim stresnim poremećajem i traumom i skoro da sam izvršila samoubistvo.

- I dalje sam uspeo da prođem prilično dobro, uspela sam da budem prvih pet na svetu kao teniserka i Grend slem finalista, autor sam bestselera, komentator i govornik, ali, što je najvažnije, preživela sam. Dakle, dok vidite promenu težine i veličine, reći ću vam razliku između ove dve slike.

TUŽNO I MUČNO Jelena Dokić objavila potresne slike: Ovo su moje noge, krvave od batina i udaranja (FOTO)

- Ova levo je veličine 4, nasmrt uplašena, prebijena do nesvesti, a ta izbočina na mojim cevanicama je od udaranja nogama cele noći. Ova desno sam ja u veličini 16, sve sam to preživela i ovde se lečim od svoje traume i napredujem. Mislim da lice na dve slike govori sve. Uzeću veličinu 16 pre veličine 4 svakog dana, ako to znači da sam srećna. Ako to znači da sam se okrenula hrani da bih pokušala da preživim, neka bude tako.

- Ali ja sam ovde, srećna sam i što je najvažnije, uspela sam. Dakle, postoji odgovor, jednom i zauvek. Prošla sam pakao i nazad i preživeo sam i danas pokušavam da pomognem drugima. To se desilo. A za one koji još uvek ne razumeju poentu, to govori sve o vama. Lepota nije određena veličina, lepota je imati lepo srce i dušu. Završiću - napisala je ona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vasa

18.04.2023 14:47

Jelena prelepa si. Ali moraš da smršaš zbog sebe-svog srca.50%kilaže manje biće prava stvar.Možeš ti to,šetnje,plivanje,bicikl,manji obroci i to je to