KAKAV ŠOK U MADRIDU Tinejdžerka napravila novo čudo i izbacila jednu od favoritkinja turnira (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen Twitter

Ona je najpre izbacila nekadašnju finalistkinju US Opena Lejlu Fernandes (trenutno 49. na svetu), da bi danas slavila i protiv 14. na svetu, brazilske teniserke Beatris Hadada Maju u dva seta.

Andrejeva je bila bolja nakon dva sata i 13 minuta igre, a po setovima je bilo 7:6, 6:3. 

Trenutno 194. na svetu je tako postala sedma igračica u 21. veku kojoj je bilo 16 godina ili manje kada je slavila protiv teniserke iz Top 20. Poslednja je to uspela Koko Gof protiv Naomi Osake pre tri godine na Australijan openu.

HRABROST ILI LUDOST? Španci joj ovo nikad neće oprostiti: Njihova je, a Izabrala Novaka pre Nadala

Ruskinja je od starta bila bolja protivnica i već u prvom servis gemu 11 godina starije protivnice imala brejk šanse koje nije iskoristila.

Brejkova nije bilo sve do petog gema, ali je tada krenulo da "pljušti". Maja je prva oduzela servis protivnice, da bi potom i naredna dva gema bila rešena brejkom.

Maja je imala 5:4 i servirala za vođstvo u setovima, ali je Andrejeva uspela da slavi u tom gemu i odvede ga potom do taj-brejka. Na putu do njega je spasila dve brejk prilike Maje, ali je isto tako propustila i set loptu. Na kraju je uspela da se iskobelja nakon tri set lopte protivnice i da iskoristi prvu svoju.

U drugom setu je bilo i daleko manje neizvestnosti, s obzirom na to da je Andrejeva već u prvom gemu stigla do brejka i čuvala ga do kraja meča.

U narednom kolu će igrati protiv bolje iz duela sunarodnice Markete Vondrušove i Poljakinje Magde Linet.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading