Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: AP/Tanjug/Ap

 

Prekaljeni teniski stručnjak Radmilo Armenulić smatra da Novak Đoković ima velike šanse da osvoji Ju-Es open, s obzirom da je beton njegova omiljena podloga...

Ipak, veruje da mora da se čuva konkurencije.  Srbin je odlučio da se vrati na teren u Sinsinatiju, gde će, kako je najavljeno, zajedno sa sunarodnikom Nikolom Ćačićem igrati i u dublu. 

- Konačno su ga pustili da igra, to je trebalo da urade i prošle godine. Imaće težak turnir. Posebno što se od njega uvek očekuje ili da uđe u finale ili da osvoji tunir. Stalno je pod pritiskom. Sad će mu najveći rivali biti Karlos Alkaraz, Stefanos Cicipas i Danil Medvedev, kandidati za prva mesta na turnirima - kazao je Radmilo Armenulić za Informer.rs.

Novak Đoković je rekorder po broju grend slem trofeja, ima 23, jedan više od Rafaela Nadala, a u Njujorku će moći da uveća rekord.

NOVAK DONEO NEOBIČNU ODLUKU Slavni teniski trener misli da je Đoković, ipak, odlično postupio

Alo!/Marko Metlaš

 

- Šanse su mu 80 procenata, 20 odsto ostavljam da naprave iznenađenje Alkaraz ili Cicipas, ali mislim da je Novak prvi favorit i očekujem da osvoji. Najteže će mu biti što se tiče publike, jer uvek navijaju protiv njega. Ali, treba znati da je psihički stabilan, navikao je na takve stvari i mislim da će to da probrodi i da osvoji turnir.

Novak će u Sinsinatiju igrati i dubl sa Nikolom Ćaćićem, što je mnoge uznenadilo.

- Dobro je što će da igra dubl, jer će na taj nači da uđe u udarac. To će mu biti trening, da servira, reternira, da igra voleje. To je priprema za singl, dobro je odabrao da igra dubl, rekao je Armenulić. 

Inače, Novak Đoković ima najveći procenat pobeda na betonu u prethodnoj godini. Imao je 34 pobede uz tri izgubljena meča. Prevedeno - 91 procenat uspešnosti. 

Tokom minulih godinu dana samo su Feliks Ože-Alijasim, Holger Rune i Danil Medvedev uspeli da nanesu poraz srpskom teniseru. 

Alijasim je to uradio na Lejver kupu, Rune u Parizu, a Medvedev u Dubaiju. Upravo je Rus na drugom mestu ove rang liste. 

Medvedev je odigrao mnogo više mečeva od Đokovića i imao je skor od 47 pobeda i 12 poraza, što je 79.6 odsto uspešnosti. Iza Srbina i Rusa sledi Karlos Alkaras sa skorom 25-7, zatim slede Janik Siner i Holger Rune.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading