Novak Đoković
AP/Andy Brownbill
Novak Đoković

AP/Andy Brownbill

Novak Đoković, Foto: AP/Andy Brownbill

Na Australijan openu neprikosnoven je Novak Đoković (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020), a Margaret Kort arena jedan je od njegovih omiljenih terena u teniskom kompleksu u Melburnu. Na njemu je 2017. organizovao humanitarnu priredbu "Noć sa Novakom".

A, Endiju Mareju je sada palo na pamet da menja ime terena. Britanac je rekao da bi organizatori Otvorenog prvenstva Australije trebalo da promene ime terena u Melbrun parku nazvanog po legendarnoj teniserki Margaret Kort, pošto je ona uvredila mnoge svojim kontroverznim izjavama o aprthejdu ili homoseksualnosti.

Hoće li Novak prestići Rafu i Rodžera po broju grend slemova?

 

- Vrednosti koje propagira Margaret Kort u suprotnosti su sa onim što tenis predstavlja.

Australijanka Margaret Kort (78) je sa 24 trofeja rekorderka po broju grend slem titula i po njoj je nazvan jedan od terena u Melburn parku.

Dobila je oštre kritike nakon što je pohvalila aparthejd u Južnoj Afirici, zatim jer je rekla da je "tenis pun lezbejki", kao i da su transrodna deca "delo đavola".

- Tokom godina je uvredila i uznemirila mnoge ljude - rekao je Marej.

Upitan o mogućnosti da se promeni ime terena, Marej je rekao da se slaže sa tim.

- Mislim da o tome treba da se razmisli. Ne znam ko donosi konačnu odluku o tome, ali ne mislim da su njene vrednosti ono za šta se tenis zalaže. Kada dođete na Australijan open želite da se koncentrišete na tenis. Mišljenja koja je izrazila gospođa Kort vas mogu u tome sprečiti - naveo je osvajač tri grend slem titule.

Pre nekog vremena o šampionkinim stavovima govorio je i Novak.

- Ne podržavam to što je rekla i zašto se zalaže. Ali, verovatno je imala neke svoje razloge, a to moramo da poštujemo, tu različitost mišljenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Djoka

17.09.2020 16:04

Ko o čemu, kurva o poštenju , oficir o unapredjenju a Britanci o tzv pravima naroda.