Radmilo Armenulić
Marko Metlaš
Radmilo Armenulić

Marko Metlaš

Radmilo Armenulić, Foto: Marko Metlaš

Najbolji teniser planete Novak Đoković se na Rolan Garosu vratio korak unazad, ali neće odustati od trke za GOAT (najbolji svih vremena), poručuje Radmilo Armenulić u razgovoru za „Alo!“. Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije osvrnuo se najpre na dešavanja od proteklog meseca, kada je Srbin diskvalifikovan sa US Opena, a zatim i ubedljivo poražen od Rafaela Nadala na Rolan Garosu.

Da li će Nole stići i prestići Federera i Nadala?

 

- Ono na US Openu je skandal. Gledao sam na desetine gorih slučajeva za koje igrači nisu ni opomenuti, a kamoli kažnjeni. Ma u to su uključeni veliki igrači, da Rodžer Federer ostane prvi, da ga Novak slučajno ne prestigne. U to su uključeni i sponzori. Sumnjivo mi je što niko od Đokovićevih protivnika nije reagovao posle diskvalifikacije, niko nije komentarisao. To nije kolegijalno. Novak je džentlmen, odmah je priznao krivicu da bi smirio strasti. Sigurno bi se oglasio i u suprotnom. Nikada u njegovim izjavama nisam čuo da je kritikovao Rodžera i Rafu, ali oni su izgleda pakosni - kaže Armenulić.

Nole, nije strašno

Fenomenalna sezona Novaka Đokovića, koji je prvi poraz u 2020. doživeo tek nedavno u Parizu, uplašila je njegove rivale.

- Najgore je kad jurite rekorde, onda ste previše opterećeni. Novak je u finale sa Rafom ušao opterećen. Počeo je da igra kako nikada ranije nije. Skraćivao je poene, nije ih gradio. To se Đokoviću nikad nije desilo. Ali ništa strašno. Mislim da će se vratiti jači. Ometaju ga na razne načine, strahuju da će biti najbolji u istoriji.

Španac i Švajcarac osvojili su po 20 titula na velikim turnirima, dok je srpski teniser i aktuelni broj jedan na ATP listi zasad na 17 najvećih pehara.

- Mnogo je priča da se neće igrati grend slem u Australiji, koji je Novakova velika šansa za novi, 18. grend slem pehar, koji bi ga u potpunosti vratio u trku. Ukoliko se turnir ipak održi, čemu se svi nadamo, najmanje što će Novak uraditi jeste poravnanje sa Federerom po broju nedelja na vrhu ATP liste. Nole se već zagreva za takav scenario, vidim da će igrati u Beču, osvojiće taj turnir i mirno sačekati kraj sezone. Siguran sam da se Novak već izvukao iz krize, dok će Nadal jedino na Mastersu u Parizu moći da ga ugrozi - zaključuje poznati teniski stručnjak. 

PROČITAJTE JOŠ: