Novak Đoković i Boris Beker
EPA Adrian Dennis Pool
Novak Đoković i Boris Beker

EPA Adrian Dennis Pool

Novak Đoković i Boris Beker, Foto: EPA Adrian Dennis Pool

Polemika oko toga ko je najbolji svih vremena sve je glasnija pošto je Novak dominantno osvojio Australijan open i ima otvoren put da stigne i prestigne i Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju pehara na grend slem turnirima. Legendarni nemački teniser Boris Beker se umšeao u polemiku na svoj način istakavši da je Đoković bez konkurencije najveći profesionalac u "belom sportu".

Beker, nekadašnji trener najboljeg tensiera planete na ATP listi, uporedio je svetskog broja jedan sa Ivanom Lendlom, za koga je rekao da je svojevremeno bio najveći profesionalac.

- Veoma cenim Lendla. Jedan je od najboljih trenera na svetu. On je bio prvi koji je 100 odsto bio profesionalac, danas je u tome Đoković bez premca. Lendl je radio sve, od toga da popravlja udarce, do rada sa fizioterapeutom, do dijete. Lendl je bio pionir svega onoga što Nole radi danas - rekao je proslavljeni nemački teniser.

Lendl je bio 270 nedelja na prvom mestu ATP liste i nalazi se na četvrtom mestu večne liste, dok je ispred njega upravo Novak Đoković, koji je 281 nedelju bio na prvom mestu.