Novak Đoković
Foto: Marko Metlaš
Novak Đoković

Foto: Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: Foto: Marko Metlaš

Novak će na terenima Flešing Medouza u Njujorku biti svakako najveća atrakcija, pošto je od ranije poznato da tamo neće biti njegovih najvećih rivala, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

U tim uslovima i bez prisustva publike, biće interesantno videti kako će se igrač posle duge pauze snaći na takmičarskom planu.

“Mnogo je nepoznanica, ali ako je Novak Đoković stopostotno zdrav, na ovoj podlozi, on je svakako veliki favorit”, kaže bivši trener Andrea Agasija, Endija Rodika i Endija Marija.

Gilbert oseća da ima prostora za iznenađenja.

Da li će Novak podići pehar US Opena?

 

“Teško je reći, zaista se ništa ne zna. Možda će sve ovo biti prilika za nekog velikog servera. Iznenada, neko kao Džon Izner, ako servira dobro, može da se osloni na to, nikad se ne zna. Posebno ako neko igra težak meč u pet setova, kako će da se oporavi i odgovori na taj izazov? To mi je nekako najinteresantnije. Nisam siguran kome ovo najviše pomaže a kome odmaže. Ipak, ne verujem da će biti onih koji će reći, uh, nisam ovo mogao da predvidim”, kaže Gilbert.

On je dodao da veruje da bi sa Federerom i Nadalom na turniru bilo kao i obično. Sada vidi iznenađujuće ime u polufinalu ili finalu.

“Logično je da očekujete neke blesave rezultate. Čak i da je velika trojka na okupu, ne verujem da bi posle tako velike pauze i za njih bilo sve tako normalno. Mislim da ćemo u polufinalu ili finalu imati neko iznenađujuće ime. Mislim da će to iznenađenje biti neko na koga uopšte ne pomišljate ili ko uopšte ne igra tako dobro na velikom stadionu”, zaključio je Gilbert.

PROČITAJTE JOŠ: