Novak Đoković, Vimbldon
Screenshoot
Novak Đoković, Vimbldon

Screenshoot

Novak Đoković, Vimbldon, Foto: Screenshoot

Novak Đoković i Rodžer Federer su postavili nove granice teniskog spektakla u finalu Vimbldona. Srbin je pobedio u antologijskom dvoboju, najdužem Grend slem finalu u ikada. Spasao je dve meč lopte Rodžera Federera i stigao do 16. trofeja na najvećim turnirima.

 U isto vreme se odvijao i finalni sudar Svetskog prvenstva u kriketu. Engleska je pobedila Novi Zeland za prvu titulu u istoriji. Dve ekipe su bile izjednačene sa 241 trčanja i morao je da se odigra "Super Over" da bi se utvrdio pobednik.

 

U čast dva sjajna momenta, Vimbldon i ICC udružili su snage sa "LiveVire Sportom" kako bi napravili kratak film, koji je ponovo oživeo te trijumfe. Nazvan "Jednog dana u julu", video prikazuje "nikad viđenu mešavinu kriketa i tenisa". Podeljen je na društvenim mrežama i AELTC-a i ICC-a, kao i da se partnerima emiterima tih organizacija.

"Drago nam je što smo sarađivali sa ICC-om na pokretanju ovog zabavnog, mahnitog i fantastičnog sadržaja, koji nastoji da pruži našim obožavaocima širom sveta priliku da proslave onaj neverovatni dan u nedelju 14. jula.", rekao je izvršni direktor AELTC-a Ričard Luis, navodi se u saopštenju za javnost.

"Pokazao je kontinuiranu sposobnost praćenja sporta uživo i kako može da osvoji publiku - i u ovom slučaju - ne samo jedan sport, ne samo jednu publiku, već zaista jedinstveno preklapanje događaja koji su oduševili svet."