Federer i Ljubičić
AP Peter Klaunzwe
Federer i Ljubičić

AP Peter Klaunzwe

Federer i Ljubičić, Foto: AP Peter Klaunzwe

Hrvatski stručnjak ističe da je smena generacija sve bliža i da su mladi teniseri kadri da ugroze "Veliku trojku".

"Mislim da je nadolazeća generacija igrača bliža nego ikad vrhu svetskog tenisa. Tim i Cicipas su bili na neverovatnom nivou u Londonu, ali takvu igru moraju da potvrde i na ostalim velikim turnirima. Ono što su obojica postigli na završnom Mastersu bilo je sjajno, pobedili su najboljeg igrače, ali videćemo za šta su sposobni u 2020. godini. Mislim da je hegemonija ’Velike trojke’ više nego ikad u opasnosti. Biće ovo vrlo zanimljiva godina", rekao je Ljubičić.

Ljubičić smatra da su Federer, Nadal i Đoković verovatno najbolji teniseri u istoriji.

"Uprskos godinama, njih trojica opstaju u vrhu ATP liste. Najbolji su igrački na svetu, verovatno i u istoriji. Teško je zamisliti da iko može da igra bolje od njih tokom cele godine. Doći će vreme kada će ih neko ’skinuti’ sa vrha. Nakon toliko godina u vrhu i borbe za trofeje, biće nam teško da se naviknemo", istakao je teniski stručnjak.

Hrvat dodaje da ne zna kada će se to dogoditi, pošto "nema predstavu" ni kada će njegov pule "okačiti reket o klin".

"Ne znam koliko će još Federer igrati. To je pitanje koje bi trebalo njemu da se postavi. Srećan sam što svake nedelje imam priliku da sarađujem sa njim, vidim da je motivisan. On i dalje voli sport, mislim da je tenis deo njegovog života. Kada prestane da ima takav osećaj, možda će i doneti odluku da završi karijeru", zaključio je Ljubičić.