Novak Đoković
EPA/Clive Brunskill
Novak Đoković

EPA/Clive Brunskill

Novak Đoković, Foto: EPA/Clive Brunskill

Na Čizmi su se pozabavili Beograđaninovim bogatstvom nakon što je peti put trijumfovao na Mastersu u Rimu i sa 36 trofeja na turnirima Masters 1000 serije izbio na prvo mesto ispred Španca Rafaela Nadala sa 35, Rodžer Federer je na 28.

- Uz to što je jedan od najboljih u istoriji tenisa, Novak je najbogatiji teniser ikada - navodi se u tekstu.

Samo od nagrada na turnirima je inkasirao 134 miliona dolara, samo u 2019. godini 9,1 milion, više nego bilo ko od njegovih vršnjaka. Forbs magazin mu je posvetio stranice sredinom 2019. godine i analizirao prihode, tada je inkasirao više od 50 miliona, a više od 40 je bilo od sponzora. Dobar deo novca došao je i od knjige "Serviraj za pobedu - plan bez glutena za psihičku i fizičku izvrsnost" u kojoj priča kako je dijeta doprinela njegovoj sportskoj karijeri. U svetu hrane i pića pozicionirao se linijom proizvoda Đokolajf, a ima i lanac restorana Novak.

Potom su autori postavili pitanje kako će da potroši to beskrajno bogatstvo, šta će da uradi sa tolikim novcem?

Naveli su da trenutno kupuje nekretnine, u Njujorku, Majamiju, Monte Karlu, ali i da su mu automobili pasija.

Naravno, nisu zaboravili da dodaju da Novak i supruga iz godine u godinu pomažu donirajući velike sume u dobrotvorne svrhe.

Ipak, uvodni navod da je Novak najbogatiji tniser ikada teško da pije vodu, pošto relevantniji izvori kažu da je prvi Rodžer Federer sa oko 450 miliona dolara, Đoković je drugi sa 220, sledi Nadal sa 200, a na četvrtom mestu je Serena Vilijams sa 180.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

beba

26.09.2020 13:52

Sigurno nije,ali treba da su mu zahvalni na donacijama

sova

26.09.2020 15:34

Ubedljivo najbogatiji teniser je Serena Vilijams. Najviše je zaradila od turnira, sponzora i nekih ludih reklama u Americi.