Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Oni su veliki rivali na terenu, ali i prijatelji van turnira.

Najbolji teniseri sveta pred početak nove sezone odgovorili su na nimalo lako pitanje sa kojim igračima vole da se druže. Novak Đoković odabrao je jednog, dok je nekoliko tenisera imenovalo više njih sa kojima vole da provode vreme kada nisu na terenu.

Đoković je rekao da mu je najbolji prijatelj na ATP Turu zemljak Filip Krajinović, sa kojim se nalazi u karantinu u Australiji. Oni će pre nastupa na Australijan openu, koji startuje 8. februara u Melburnu, igrati i ATP kup, gde će zajedno sa Dušanom Lajovićem i Nikolom Ćaćićem pokušati da odbrane trofej osvojen prošle godine na prvom izdanju tog takmičenja.

Filip Krajinović

Vladimir Marković

Filip Krajinović, Foto: Vladimir Marković

Za razliku od Noleta, Rafael Nadal se malo "mučio". Duže je razmišljao a onda imenovao čak trojicu igrača, i to Španaca. Pre svih Marka Lopeza sa kojim je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. osvojio zlatnu medalju u dublu, a potom i Davida Ferera i Pabla Anduhara.

Anketa je pokazala da je najomiljeniji među igračima Dominik Tim. Njega su izabrali Saša Zverev, Rus Andrej Rubljov, kao i Argentinac Dijego Švarcman.

Zverev je rekao da voli da se druži i sa Marselom Melom, dok je Švarcman naveo i zemljaka Federika Koriju kao igrača sa kojim voli da provodi vreme van terena.

Dominik Tim

AP/Frank Augstein

Dominik Tim, Foto: AP/Frank Augstein

Tim je kazao da takođe ima više tenisera sa kojima se druži, ali i izdvojio jednog.

- Imam tri i četiri prijatelja među teniserima sa kojima volim da provodim vreme i zabavljam se van turnira. Ali ako biram najboljeg onda je to Saša Zverev. Pričamo istim jezikom i uvek se dobro provodimo - rekao je Austrijanac.

Rubljov ima najviše prijatelja

Mladi ruski teniser Andrej Rubljov voli da se druži sa teniserima. On je rekao da ima čak petoricu prijatelja među konkurencijom. Osim Tima, naveo je da je jako dobar i sa svojim sunarodnicima Karenom Hačanovim i Danilom Medevedevim, ali i sa Robertom Bautistom-Ahutom i Hrvatom Bornom Ćorićem.