Novak Đoković
AP/Lee Jinman
Novak Đoković

AP/Lee Jinman

Novak Đoković, Foto: AP/Lee Jinman

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je rešio da se oglasi povodom nastale situacije sa epidemijom koronavirusom.

Novak Đoković je predsednik Saveta igrača ATP-a te je odlučio da pošalje poruku svim igračima, ističe da bi trebalo odložiti turnir u Majamiju:

"Slažem se sa većinom igrača, iako razumem zašto neki od tenisera misle da program treba da se nastavi. Do danas proces odlučivanja bio je baziran na individualnim slučajevima u zavisnosti od "virusne situacije" u datom gradu, državi. Ali, nakon što je SZO danas proglasila Pandemiju to utiče na čitav svet. I Majami više ne može da čeka na finalnu odluku. Prilično sam siguran da će morati da otkažu turnir već danas, najkasnije sutra!" - rekao je Đoković!

Novak Đoković

AP/Kamran Jebreili

Novak Đoković, Foto: AP/Kamran Jebreili

Posle Indijan Velsa, otkazan je FED kup!  

"Zvanična potvrda SZO da se radi o svetskoj pandemiji znači veliko zatvaranje transporta, događaja, možda čak i razmene. Ovo je stanje hitnosti za ceo svet i ne vidim kako će pod ovim uslovima biti održan turnir u Majamiju.SZO je objavila saopštenje pre nekoliko sati, pa su svi krenuli da se povinuju obaveštenju o pandemiji. Moj savet svim momcima koji su u SAD je da se u narednih 48 sati vrate u Evropu, možda i ranije. Ja sam trenutno u Los Anđelesu, ali ću uzeti let večeras ili najkasnije sutra. Ja iskreno ne znam šta može da da se dogodi pod ovim novim okolnostima i ne znam dal možemo da igramo Majami ili bilo koji drugi turnir dok SZO ne skine status pandemije"

Ostaje da vidimo u narednim danima kako će se situacija odvijati!