Novak Đoković
EPA/ClivePool
Novak Đoković

EPA/ClivePool

Novak Đoković, Foto: EPA/ClivePool

On će se u nedelju protiv boljeg iz duela Švarcman – Šapovalov boriti za svoj 36. Masters trofej, čime će prestići Rafaela Nadala na večnoj listi.

Ukoliko osvoji titulu uspeće i da se odmakne Nadalu i Timu na ATP rang listi, s obzirom da će zaraditi 400 bodova jer je prošle godio izgubio upravo u finalu.

Novak Đoković

EPA/ClivePool

Novak Đoković, Foto: EPA/ClivePool

Ovo je, inače, bio prvi teniski meč na kojem je bilo dozvoljeno prisustvo publike, koje je bilo ko 1.000 na Centralnom stadionu u kompleksu "Foro Italiko", a isti slučaj biće i u finalu u ponedeljak.

                                                                                           Đoković - Rud 6:3 (7:5)

II set

6:3 To je to, Novak je u finalu. 

5:3 Uspeo je Rud da se spasi, bar na kratko.

5:2 Greškom Đokovića Rud preti i dolazi do 30:30, ali Srbin u narednom kontroliše sve od početka do kraja. Gem loptu koristi novim servis vinerom!

4:2 Izgleda da se Rud polako predaje

3:2 Sve je bolji srpski teniser što ohrabruje pred sutrašnje finale.

2:2 Jedan lak gem za Norvežanina.

2:1 Novi maratonski gem od oko 10 minuta. Novak spasava četiri brejk lopte i konačno, posle velike borbe i na veliko razočaranje Ruda koji je možda i zaslužio brejk, osvaja ovaj gem.

1:1 Od 40:15 do brejk lopte, ali spasava se Rud, doduše ne zadugo. Novak dolazi do nove brejk lopte, ali igra dva jako loša poena i na kraju Rudu ide ovaj gem.

Novak Đoković

EPA/ClivePool

Novak Đoković, Foto: EPA/ClivePool

1:0 Novak rutinski osvaja prvi gem. Drugi put na meču je Đoković bio u raspravi sa sudijom zbog auta, i oba puta je bio u pravu. Nažalost, nema hok-aja koji bi potvrdio to kao poen za Srbina, ali je dovoljno što na ekranu vidimo da je bilo razloga što se žali. To se nije svidelo publici koja je zviždala.

7:5 Novak koristi priliku posle nove greške Ruda i ispušta snažan krik!

6:5 Napokon Novak posle desetak minuta gema i posle novog asa – osvaja gem

5:5 Pogađa odličan servis Norvežanin, ali Novak nije saglasan da je loptica zakačila liniju. Ispostavilo se da je Novak bio u pravu, što su nam prikazale kamere. Nur je baš pogrešio u veoma bitnom trenutku i oštetio Novaka.

4:5 Ne da se ni Novak. 

3:5 Ruda samo još gem deli do osvajanja prvog seta

3:4 Uzvratio je Nole za samo 76 sekundi u novom gemu, protivniku nije dao ni da diše.

2:4 Ponovo Novak poklanja protivniku dva poena, ali onda uspeva da dođe do izjednačenja. Imao je Rud par gem lopti, terao je Novaka da igra očajne smečeve, ali je Srbin uspeo vinerom da dođe do brejk lopte. Novak je opet uspeo da dođe do brejk lopte, ali ni nju nije iskoristio. Rud asom dolazi do novog gema.

Novak Đoković

EPA/ClivePool

Novak Đoković, Foto: EPA/ClivePool

2:3 Konačno jedan izuzetan gem za najbojeg tenisera sveta.

1:3 Novakove greške Rudu donose 30:0, ali popravlja igru brzo Srbin i uzima naredna dva poena. Zatim dve nesmotrene greške pravi Nole.

1:2 Novak je načinio dve neočekivane neiznuđene greške i 0:30. Dolazi do dva laka poena, ali onda loše skraćuje lopticu. U narednom poenu zbog lošeg odskoka greši, pa je to brejk za Ruda.

1:1 Odličan gem za Ruda, pre svega uz odlične servise i forhende.

1:0 Na 15:30 je Rud imao sjajnu priliku ali je nije iskoristio. Došao je do đusa, ali onda svojim greškama doneo Novaku prvi gem.

Đoković prvi servira.

Meč je počeo.

 Đokovića je u četvrtfinalu namučio Dominik Kepfer, kog je savladao posle tri odigrana seta (6:3, 4:6, 6:3).

Na drugoj strani Kasper Rud je u slično dramatičnom meču, posle preokreta, nadigrao Italijana Matea Beretinija sa 2:1 (4:6;6:3;7:6/7:5/) posle čak tri sata nadmetanja.

Đokoviću i Kasperu Rudu, koji ima 21 godinu i trenutno je 34. igrač na svetskoj listi, biće ovo prvi međusobni duel.

PROČITAJTE JOŠ: