Novak Đoković - Danil Medvedev
Tanjug/AP
Novak Đoković - Danil Medvedev

Tanjug/AP

Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: Tanjug/AP

Uskkoro će postati najbolji teniser svih vremena po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, ali mu i dalje mnogio osporavaju da je već sad najbolji na svetu, samo zbog (trenutno) dva manje grend slem pehara od Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Novinari su posle Novakove veličanstvene pobede u finalu insistirali na pitanju o rekordu dvojice Novakovih ljutih rivala. 

Koliko će Novak imati grend slem pehara na kraju karijere?

 

- Svako ima svoj put, oni su već ispisali istoriju. Pokušavam da uradim to i ja na jedinstven način, koji odgovara meni. Da li razmišljam o osvajanju Slemova i obaranju rekorda? Naravno. Dok se ne penzionišem, biću fokusiran na to. Rodžer i Rafa me inspirišu. Dok oni igraju, i ja ću. Kao da je trka ko će duže da igra tenis, ko će da pobeđuje više. Nadmetanje u svim segmentima - šmekerski je odgovorio Novak.

Govorio je Novak i o planu za nastavak sezone. 

- Kad ste mlad teniser, sanjate da osvojite Gren slem. Tako da pokušavam da podsetim sebe koliko je ovo važno, da se uštinem. Iako sam imao sreće da osvojim mnogo titula, uživam svaki put sve više, jer postaje sve teže. Ne osećam da sam star ili umoran, ali biološki gledano, stvari su drugačije nego što su bile pre 10 godina. Moram da budem pametniji kada pravim raspored kako bih bio na vrhuncu kada je to najpotrebnije. Sada kada sam obezbedio rekord po broju sedmica na prvom mestu, osećam olakšanje. Mogu potpuno da se fokusiram na Grend slemove. Prilagodiću kalendar. Videću još gde ću da igram, nisam se nigde obavezao posle Australije - zaključio je Novak.

PROČITAJTE JOŠ: