Dominik Tim
AP/Darko Vojinovic
Dominik Tim

AP/Darko Vojinovic

Dominik Tim, Foto: AP/Darko Vojinovic

Kako će njemu prijati prelazak sa betona na šljaku?

"Nije mi bilo lako da se potpuno skocentrišem na Rolan Garos, pošto sam ostvario najveći uspeh u karijeri osvojivši US Open. Bio sam opušten i srećan i proslavio sam sa porodicom i prijateljima. Sada dolazi turnir gde sam dobro odigrao poslednje četiri godine i želim da odigram dobro i ove godine. Nisam ništa radio tri ili četiri dana, a onda sam počeo da treniram na šljaci".

Sada moram da vidim kako ću izaći na kraj sa svim emocijima, kao i sa fizičkim izazovima posle Njujorka. Nisam nikada igrao dobro posle osvajanja velikih turnira. Pokušaću da promenim to ove godine u Parizu".

"Želim da ostvarim najbolji rezultat na turniru na kom sam igrao dva puta u polufinalu i dva puta u finalu. Volim ovaj turnir. i odgovaraju mi uslovi ovde. Zadovoljan sam posle prvog treninga šljakom. Neću razmišljati mnogo o US Openu, već ću se skroz skoncentrisati na ovaj turnir, koji vidim kao novi izazov".

Da li je Rafa sada 'ranjiviji' nego ikada na Rolan Garosu?

"Mislim da će on uvek biti ubedljivo najveći favorit kada je zdrav i spreman. Veliki je favorit i zbog prošlosti, osvojio je 12 puta ovaj turnir i najbolji je igrač na šljaci svih vremena. Postoje mnogi razlozi zašto će Rafa možda biti slabiji.

To je promena loptica, koje su se i meni najviše sviđale, a biće mu i teško zbog vremena, pošto će biti hladnije i padaće kiša, a to Rafa nikako ne voli. Mislim da sve ovo više odgovara Novaku.

Ipak, iako uslovi odgovaraju Novaku, Rafa je glavni favorit zbog iskustva, koje ima više nego Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Milibrot

25.09.2020 20:58

Mućak bi ti osvojio US open da nisu sklonili Novaka. Upucavate se Nadalu i Federeru, ali badava vam