Federer, Nadal, Đoković
EPA/NIc Bothma

 

Federer, Nadal, Đoković

EPA/NIc Bothma

Federer, Nadal, Đoković, Foto: EPA/NIc Bothma

Tenis stoji, ali se već nazire datum povratka, bar tako tvrdi Andrea Gaudenci. Predsednik Asocijacije teniski profesionalaca (ATP) veruje da će se igrači početkom juna vratiti na terene i da će se deo sezone na travi odigrati po planu, i pred navijačima.

Izvesno je da se turniri neće igrati u naredna dva meseca. Organizatori Rolan Garosa, drugog grend slema sezone sa bogatom tradicijom koji se uvek održava krajem maja i početkom juna, odložili su turnir za septembar, a čelnici Vimbldona još nisu doneli konačnu odluku da li će se ove godine igrati u Londonu, odnosno u kom terminu. Nadaju se da bi sezona mogla da se nastavi početkom juna i da bi najprestižniji turnir na travi mogao da se održi u planiranom terminu od 29. juna do 13. jula.

Gaudenci, čelnik ATP, poslao je poruku bivšim igračima u kojoj ih obaveštava da je plan da se sezona turnira na travnatoj podlozi odvija prema ranije napravljenom rasporedu. Italijan je dodao da će definitivna odluka o tome biti doneta u drugoj polovini aprila. Čelnik ATP tura verovatno veruje da će tada imati mnogo bolji uvid u razmere pandemije korona virusa, a ono što je izvesno moraće strogo da se ispoštuju i preporuke stručnjaka, budući da je zdravlje igrača na prvom mestu.

Sezona na travi trebalo bi da počne 8. juna, kada su na programu turniri ATP serije 250 u Štutgartu i Hertogenbošu. Ako sve krene po planu, odmah iza Vimbldona bi išla američko-kanadsska turneja koja bi se okončala US openom.

Novi raspored ide u koristi Novaka Đokovića i Rodžera Federera, dok bi stavio na velike muke Rafaela Nadala, koji je poznat kao ne baš sjajan igrač na travi, a plus bi mu ostavio samo sedam dana posle US opena da se spremi za njegov omiljeni turnir - Rolan Garos. Nadal ne bi imao nijedan turnir na šljaci, njegovoj omiljenoj podlozi, pre grend slema u Parizu, što bi moglo da mu umanji šanse da odbrani pehar u glavnom gradu Francuske.

 

 

 

 

 

Komentari (1)

interesuje me

28.03.2020 09:57

Šta ćete napisati ako Novak bude poražen na većini turnira koje će odigrati ,a Federer i Nadal ostvare svoje ciljeve.