TRENUTNO IMA BAR DESET MOMAKA KOJI SU ODLIČNI IGRAČI Hrvat nije želeo da izdvoji "veliku trojku", smatra da je danas tenis najkvalitetniji ne samo zbog njih

Ima veoma optimističnu teoriju.

Marin Čilić
Marin Čilić, Foto: Tanjug/Kirsty Wigglesworth

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da će muški tenis biti jači posle pauze zbog pandemije virusa korona, koja je neplanirano zaustavila čitav sport.

"Tenis je postao jači u poslednjih godinu, godinu i po dana. Postoji kombinacija mladih igača koja sazreva iz dana u dan", rekao je bivši šampion US Opena u intervjuu za hrvatske medije i dodao:

"Trenutno imamo najmanje 10 momaka koji obećavaju i koji su zaista odlični igrači, a svoju snagu i potencijal pokazuju svakog dana na terenu i na velikim turnirima. A tu je i starija generacija. Verujem da je svetski tenis trenutno izuzetno snažan. Konkurencija sada liči na onu koju smo imali od 2008. do 2010. godine, kada smo imali mnogo velikih imena u našem sportu".

Novak Đoković - Marin Čilić
Novak Đoković - Marin Čilić, Foto: AP John Minchillo

Hrvatski teniser koji je 2018. stigao do trećeg mesta ATP liste, trenutno je 37. teniser sveta.

"Uvek sam verovao da za mene postoji mesto u vrhu teniskog sveta i da to moram da zaslužim", rekao je 31-godišnji igrač i dodao:

"Takođe, verujem da će se to dogoditi u narednih nekoliko godina, verujem da mogu da uđem u najboljih 10 ili 15 tenisera sveta".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi