Goran Ivanišević
EPA/Kirsty Wigglesworth
Goran Ivanišević

EPA/Kirsty Wigglesworth

Goran Ivanišević, Foto: EPA/Kirsty Wigglesworth

Trener najboljeg tenisera na svetu može da se pohvali sjajnim početkom godine! Đoković je osvojio dva trofeja u januaru, a Ivanišević je postao član teniske Kuće slavnih!

Goran može da se pohjvali da je stigao do svog trećeg trofeja u trenerskoj karijeri, ali Ivanišević ne može da odluči da li je to drugi ili treći, jer je došao na sred Vimbldona u Novakov štab:

"A ne znam mogu li ga računati ili ne, to je ipak bio početak priče. Ajde, moglo bi se pisati, bilo bi argumenata i za i protiv, ali ovaj se definitivno broji, već sam dugo u timu, prošao sam pripreme, svedočio osvajanju" - započeo je Goran koji ima razloga za duplo slavlje:

"Za 'Hall of Fame' (Kuća slavnih) sam saznao krajem prošle godine, tako da bih rekao da je ona završila lepo, a ova počela neverovatno. Morao sam čuvati tajnu, rekao sam samo najbližima i timu jer je ipak bolje da su to saznali od mene nego kad su došli u Australiju".

Dominik Tim

EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Dominik Tim, Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

"Ne bih ja baš rekao da je bilo manje stresa. Bio je drugačiji meč, koji se neće pamtiti po lepoti, nego po preokretu. Okrenuo ga je jedan ili dva poena. Nole je počeo odlično, kontrolirao stvari i onda se na 1-1 počeo osećati loše. I sve se okrenulo. Najvažniji poen po meni je bio kod 1-1 u četvrtom setu, brejk-lopta za Ttma na kojoj je Nole odigrao servis-mrežu kao da je na treningu. Ma ni na treningu ne bi bio toliko nonšalantan, izvadio je dva neviđena voleja. Tu sam vidio da se počeo bolje osećati, da je opet u igri. Tima je uhvatila nervoza, video je da mu je otišla šansa. Malo mi ga je bilo i žao posle, u svlačionici sam mu rekao: 'Vidi, ako neko zna kako se osećaš, onda ja znam'. Kaže on: 'Znam da znaš, ali neću valjda čekati toliko dugo kao ti da osvojim Grend slam'. A ja kažem, bogami nećeš. Jer on je jedini teniser koji, kad je stegnut, udara jače nego kad je normalan. Da, imao je Novaka, ali Novak je pokazao to što nisam video ni kod koga drugog. Kako se dignuo od ponora, kao da ima neko 'dugme' koji pritisne i počne sve ispočetka".

Potom se vratio na ključne poene te utakmice:

"Verovao sam celo vreme da može preokrenuti, samo sam čekao trenutak koji će to pokazati. Jer on to ima u sebi, rođeni je pobednik, a takvi ljudi ne vole gubiti. Nole je genijalac, prisilio je Tima da počne razmišljati 'je…, pa je li moguće da ću opet izgubiti ovaj meč, a toliko sam blizu? I opet mi 'beži'.' Jedino što sam znao je da će u petom setu biti drame, jer ne može bez drame kad sam ja blizu. Ali da su igrali još deset setova, svih deset bi dobio Novak".

Božidar Maljković

Tanjug Zoran Zestic

Božidar Maljković, Foto: Tanjug Zoran Zestic

Božo Maljković je nedavno ispričao kako je pre 15 godina bio u Splitu i tada su mu sam Goran i njegov otac rekli da ima u Beogradu jedan "mulac" koji će biti broj jedan. I kad je pitao što to Novak ima drugačije od ostalih, vi ste mu pokazali na glavu.

"Nikad neću zaboraviti kad sam prvi put igrao s Novakom, koji je imao 14,5 godina, i kad mi je gospodinNiko rekao: 'Vidi, kume, jaja ću odseći' ako ovaj ne bude broj jedan'. I to se stvarno vidi. Imate decu koja igraju dobro, a imate i onu koja imaju 'to nešto'. To ne možeš kupiti, ili imaš ili nemaš. To razdvaja šampione kao što je Novak od nekoga ko će biti 20. ili 30. Novak je osoba koja stalno želi nešto novo, a takvu psihu još nisam vidio. To je ono što ga krasi i zbog čega je za mene najveći. I što će još pokazati s turnirima koje će osvojiti i rekordima koje će srušiti. Ako uzmete zadnjih 10 godina, nitko mu nije ni blizu".

Ivanišević je u Australiji izjavio da će Novak postati najveći u istoriji ovog sporta, smatra da to može da se dogodi već sledeće godine:

"Može. Ne verujem da će Novak igrati još pet godina, iako ima on u sebi itekako dobrih pet godina" - šokirao je svojom izjavom Goran, te je objasnio svoj stav:

"Kad napravi te rekorde, sve je moguće. Federera bi po broju nedelja na broju jedan mogao prestići već posle US Opena, a po Grend slamovima iduće godine. Ove godine ga može izjednačiti, za što bi morao osvojiti sva tri preostala. Ali ako osvoji sva tri, onda je opet napravio nešto što je uspio samo Rod Lejver. Ponavljam, za mene je već sada najbolji teniser u istoriji. Kad je prisutan, spreman i zdrav, nema boljeg. Šta će se sve gledati na kraju njihovih karijera, o tome će odlučivati ljudi, ali mislim da će Novak u svim bitnim kategorijama biti najbolji".

Đokoviću su dosadne priče o "najboljem ikad":

 

 

Komentari (1)

Picigin

14.02.2020 13:17

Zec je sve lepo objasnio, nema sta!?