Rolan Garos
EPA - EFE, Srđan Suki
Rolan Garos krov

AP Martin Bureau

Rolan Garos krov, Foto: AP Martin Bureau

Organizatori Rolan Garosa i dalje ne znaju kada tačno planiraju da održe turnir.

Rolan Garos je napravio pometnju u svetu tenisa početkom pandemije koronavirusa, pošto je svoj turnir naprasno odložio za drugi deo sezone.

Datum održavanja prvobitno je bio 20. septembar, potom se pisalo da je sve pomereno za nedelju dana, a sada saznajemo da tačnog datuma u stvari nema.

"Zvanične informacije nema. Rolan Garos će biti verovatno između kraja septembra i početka oktobra. Naporno radimo uz ATP, WTA i ITF kako bismo na globalnom nivou objavili kako će izgledati Tur do kraja godine", rekao je direktor Rolan Garosa Gi Forže za francuski radio "Europe 1".

Rolan Garos

EPA - EFE, Srđan Suki

Rolan Garos, Foto: EPA - EFE, Srđan Suki

Problem oko datuma nastaje i zbog US Opena, koji takođe planira da se održi, ali takođe ne zna kada.

"Postoji mnogo znakova pitanja. Njujork je pogođen koronavirusom mnogo više nego Francuska. Oni imaju mnogo organizacionih problema i doneće odluku sredinom juna gde će otkriti šta se dešava sa US openom", dodao je Forže.

Forže veruje da će se Rolan Garos održati, iako većina igrača koja se oglašavala veruje da tenisa neće biti tokom cele godine.

"Videćemo kakva će situacija biti za nekoliko meseci. Prilagodićemo se onome što Vlada kaže. Imamo ambicije i optimistični smo", jasan je Forže.