Dijego Armando Maradona
AP
Dijego Armando Maradona

AP

Dijego Armando Maradona, Foto: AP

Srpski lekar dr Dejan Jovanović, jedan od najuglednijih i najtraženijih stručnjaka sportske medicine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima imao je saradnju sa Maradonom.

On je bio šef medicinske službe Al Vasl, kada je 2011. za trenera došao Dijego Maradona. Imao je sjajan odnos sa Argentincem.

- Pošto sam imao ličnu sreću i zadovoljstvo da budem deo njegovog stručnog tima, moram da istaknem njegove ljudske kvalitete. Bio je izuzetno intiligentna i duhovita osoba, veoma pažljiv prema saradnicima koje je umeo da motiviše da daju najbolje od sebe - rekao je Jovanović za "Novosti".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Otkrio je i kako je Maradona gledao meč našeg Noleta, ali i gaf koji je posle toga napravio.

- Bio je zadivljen Novakovom borbenošću, temperamentom i skromnošću. Uz pomoć moje supruge, dermatologa dr Radmile Lukijan, uspeo sam da spojim Dijega i Novaka. Posle egzibicionog teniskog meča u Dubiju pitao sam ga kako je bilo. "Odlično", odgovorio je," Samo sam imao problem sa vidom". Začudio sam se, jer mi nikada pomenuo da ima takve smetnje. Maradona je, kroz smeh, objasnio: "Nisam ni video Novakove lopte" - objasnio je Jovanović.

Bonus video: