Novak Đoković, Australijan open
Profimedia
Novak Đoković, Australijan open

Profimedia

Novak Đoković, Australijan open, Foto: Profimedia

Naš najbolji teniser osvojio je 9. Australijan open u karijeri, a dan nakon velike pobede imao je priliku da priča sa mališanom koji je bio u ulozi novinara. Mnogi su se pitali ko je dečak kome je pripala tolika čast. Radi se o Andriji Mihajloviću, momku srpskog porekla koji se odlično snašao na "poslu".

Da li će Novak osvojiti titulu na Rolan Garosu?

 

Kako se zabavljaš kada si kod kuće? - bilo je prvo pitanje malog Andrije.

- Imam dvoje divne dece, Stefana koji ima šest godina, Taru, ima tri. Provodim najviše vremena sa njima - rekao je nasmejani Đoković.

Igraš druge sportove kao hobi?

- Volim ostale sportove, dosta vremena u detinjstvu proveo sam u planinama, skijao sam dosta. To je divan sport, lep je osećaj spustiti se niz planinu, to je možda omiljeni sport posle tenisa. Onda slede svi sportovi sa loptom, fudbal, košarka, rukomet… Volim golf! - rekao je Đoković i potom i sam upitao mališana Andriju šta on voli od sportova.

Novak Đoković, Australijan open

Profimedia

Novak Đoković, Australijan open, Foto: Profimedia

Dečaka je zanimalo i kako se Đoković fokusira na meču?

- Fokusiram se na disanje. Stalno dišemo, ali nikad o tome ne razmišljamo. Kada počneš da razmišljaš o tome i fokusiraš se, onda možeš da poboljšaš funkcionisanje i to je jedan od najlakših trikova da se fokusiraš - naveo je Novak dok ga je mališan slušao, pa je potom čuo i da srpski teniser obožava voće - pre svega mango, trešnje...

Koga bi izveo na večeru od poznatih ličnosti?

- Majkl Džordan - odgovorio je vrlo brzo Đoković i potom ponudio dečaku da ga naredne godine izvede.